VITEZ: Održano mirno okupljanje radnika Vitezita

Nekolicina Vitezitovih djelatnika, koji se nalaze na evidenciji biroa za zapošljavanje ili su stekli uvjete za odlazak u mirovinu, danas se mirno okupila na kapiji poduzeća, želeći na taj način ukazati na probleme s kojima se susreću.

Kako su za Radio Vitez rekli okupljeni, oko 170 ih je na evidenciji nezaposlenih, 15-tak je radnika, koji su stekli uvjete za mirovinu, a ima i onih koji nemaju uvjete ni za mirovinu, ni za zavod za nezaposlene.

Prema preuzetim obvezama, oni od stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović očekuju odgovore na pitanja postoji li i kakav je koncept budućeg ustroja firme, kakve se aktivnosti provode ili su do sada provedene, zašto novci, namijenjeni Vitezitu, prvenstveno za pokretanje proizvodnje, odnosno nabavku sirovina ili izmirivanje duga radnicima ne liježu na transakcijski račun Vitezita, nego na račun Općine Vitez.

Podsjećaju da je rok za prijavu potraživanja na sudu bio mjesec dana i istekao je 27. prosinca prošle godine, te očekuju njeno očitovanje.

U međuvremenu je Općinski sud u Travniku, odgodio ispitno ročište u stečajnom postupku nad imovinom stečajnog dužnika PS “VITEZIT” d.o.o. Vitez, određeno za 30.1.2020. godine, kao i izvještajno ročište određeno za dan 31.1.2020. godine, zbog obima posla i složenosti ovog stečajnog postupka, a novo ispitno ročište je određeno za 23.3.2020. godine, a izvještajno ročište za 27.3.2020. godine u zgradi Suda u Travniku.

Prethodni članakVlado tornjake uselio u pravu kuću
Sljedeći članakStipo Radoš pobjednik 2. Planinarske špekijade HPD-a Vitez