VITEZ: Održana svečanost obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Gradski trg u Vitezu bio je u četvrtak 10. listopada 2019. godine središte manifestacije obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Viteški gradski trg danas su izlagači svojim mirisnim i ukusnim pecivima, raznim plodovima svojih njiva, voćnjaka i vrtova, učinili upravo onakvim kakvim bi trebalo biti mjesto na kojemu se održavaju manifestacije povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u svim općinama u BiH gdje Hrvati žive.

Po prekrasnom vremenu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Vitez uz sdjelovanje i izlagača na manifestaciji, župnik župe sv. Juraj u Vitezu fra Velimir Bavrka, blagoslovio je sve vrste peciva, raznih jela, voća, povrća i drugih predmeta.

Izlagači na današnjoj manifestaciji bili su osim HKD “Napredak” Vitez i KUD “Topala” iz Viteza, viteški osnovnoškolci kao i vrtići. Svim gostima, koji su došli u jako velikom broju, u zabavnom dijelu programa, predstavili su se plesna skupina Let’ s dance forever iz Viteza, Gradsko kazalište mladih Vitez i njihova članica Sunčica Strukar svojom glazbenom izvedbom, folkorna skupina HKD “Napredak” Vitez. Kako bi sve bilo savršeno, cijeli program su upotpunile i “Viteške mažoretkinje” koje djeluju pri Hrvatskom kulturnom društvu “Napredak” Vitez, a svojim su premijernim nastupom oduševili sve prisutne.

Cijela manifestacija okončana je pjesmom, plesom i degustacijom jako ukusnih peciva, raznih pripravljenih jela i pića koji su bili izloženi na štandovima na prostoru viteškog gradskog trga.