VITEZ: Od učeničke stipendije izdvajale za pomoć viteškim mališanima

Primjer za svaku pohvalu s javnosti su podijelili iz OŠ “Vitez” iz Viteza. Njihovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“Prošlo je sedam godina kako nam se javila Amila Helda, tada učenica, Vitežanka koja živi u Švicarskoj, sa željom da od svoje učeničke stipendije odvoji određeni iznos sredstava za pomoć učenicima naše škole. Po završetku njenog školovanja pomoć našim učenicima nastavila pružati njena sestra Ajla od svoje školske stipendije. U proteklom periodu sestre Amila i Ajla su donirali našim učenicima više od 20.000 sendviča. Ove školske godine Ajla Helda je obezbijedila besplatan sendvič za 49 učenika slabijeg socio-ekonomskog stanja.

Osim navedene pomoći Ajla je odlučila da za ovaj Ramazanski Bajram obraduje sve učenike prvih razreda (78 učenika) bajramskim paketićima. Osim gore navedene pomoći koju pružaju našim učenicima, također i ove školske godine, kao i u prethodnom periodu za postignute rezultate Ajla će novčano nagraditi najuspješnije učenike naše škole – učenike generacije sa 50,00 KM.

Dok pišemo ovu informaciju, ne možemo, a da se ne sjetimo svih osmjeha, ushićenja, zadovoljstva i sreće koje ste kroz ovaj sada, već dugi vremenski period, izazvali kod naših učenika. Radujemo se podjeli bajramskih paketića našim prvacima, njihovim osmjesima, njihovim razdraganim pogledima iznenađenja, sreći i znatiželji. Vaša velika nesebična pomoć istovremeno je i odgojna poruka mladim ljudima da i sami grade kulturu saradnje i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Ovim putem želimo da istaknemo, da smo ponosni na vas i vaša plemenita viteška bosanska srca, te se u ime učenika, roditelja i zaposlenika OŠ”Vitez” Vitez zahvaljujemo porodici Helda, Ajli i Amili, njihovim ponosnim roditeljima za svu pomoć i poruku humanizma koju nam šaljete iz Švicarske, te vam iz našeg Viteza želimo mnogo zdravlja, sreće i profesionalnog uspjeha, Amin!”, poručili su učenici, roditelji i zaposlenici kolektiva OŠ “Vitez“ Vitez.

Prethodni članakHKD Napredak Vitez i HPD Vitez organizirali rekreaciono – edukativno pješačenje
Sljedeći članakU subotu 29. obljetnica svirepog ubojstva hrvatskih branitelja na Galici