VITEZ od danas sveučilišni grad!

Sveučilište Vitez

U Vitezu je danas održana 15. Sjednica Upravnog odbora Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ Travnik. Na današnjoj sjednici je, između ostalog, donesena odluka o promjeni sjedišta ove visokoškolske ustanove iz Travnika u Vitez.

Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ je privatna ustanova čiji su vlasnici, između ostalih, i ugledni gospodarstvenici s područja općine Vitez.

„Sama promjena sjedišta podrazumijeva poduzimanje niza aktivnosti kako bi se realizirala ova odluka, potrebne suglasnosti mjerodavnih institucija, prilagodba pravnih akata, upis u odgovarajući registar i sl., što će biti urađeno u najkraćem mogućem roku“, izjavio je za Fenu Tomislav Rajić, pomoćnik rektora za pravna pitanja.

„Ova bi odluka trebala pridonijeti boljem radu, podizanju kvalitete obrazovanja, kao i izgradnji prepoznatljivog imidža Sveučilišta. Naša je intencija izgraditi respektabilno sveučilište, koje će stvarati što kvalitetniji kadar i njime zadovoljiti potrebe gospodarstva Viteza, ali i cijele regije za stručnim kadrovima“, istaknuo je Franjo Rajković predsjednik Upravnog odbora Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“.