VITEZ: Obilježena 26. godišnjica pogibije Josipa Plavčića – Đokca

Hrvati Viteza ne zaboravljaju svog Josipa Plavčića – Đokca, istaknutog pripadnika Viteške brigade HVO-a, zapovjednika i hrabrog bojovnika, koji je život izgubio u oslobađanju viteškog naselja Buhine Kuće, 15. veljače 1994. godine.

U borbama za oslobađanje ovog naselja, gdje je 9. siječnja nad Hrvatima, vojnicima i civilima, počinjen stravičan zločin od strane pripadnika specijalnih postrojbi Armije BiH, 14. veljače zapovjednik Plavčić je teško ranjen, a dan kasnije, 15. veljače 1994. godine preminuo je u Franjevačkoj crkvi – bolnici u Novoj Biloj.

Na 26. godišnjicu smrti Josipa Plavčića – Đokca, u župnoj crkvi sv. Jurja u Vitezu slavljena je sveta misa zadušnica. Nakon toga je ispred spomen-poprsja pokojnog Đokca, koje se nalazi ispred Hrvatskog doma u Vitezu, položeno je cvijeće i upaljene su svijeće.

Cvijeće su položili i svijeće upalili članovi obitelji pokojnog Josipa Plavčića – Đokca, zatim pripadnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Vitez te predstavnici političke vlasti.

Prethodni članakPtičja gripa mogla bi se uskoro pojaviti u BiH i regiji
Sljedeći članakSusret Pape i Željka Komšića zasjenilo priopćenje iz Komšićevog ureda