VITEZ: Ništa od pomoći mladim parovima: Subvenciranja nema u ovogodišnjem proračunu

Od inicijative pomoći mladim parovima sufinanciranjem priključaka na elektroenergetsku mrežu, pokrenute krajem prošle godine, u ovogodišnjem proračunu općine Vitez, usvojenom na današnjoj sjednici općinskog vijeća, neće biti ništa.

Nikola Šarić, vijećnik koji ju je pokrenuo, nezadovoljan je obrazloženjem općinske vlasta koja sve pravda činjenicom da zahtjeva za pomoć mladih parova – nije bilo.

“Izražavam nezadovoljstvo odgovorom koji glasi da proračunom za 2020. ta sredstva nisu planirana. Možda takav poticaj prvenstveno mladima ne bi bio najbolje rješenje, ali ne vidim da se išta poduzima kad su u pitanju konkretne mjere za mlade osim ustaljenih stipendija i porodiljnih naknada, koje su po mom mišljenju mizerne. Jutros čitam kako su mlade osobe do 35 godina u Bugojnu oslobođene plaćanja dijela troškova izgradnje stambenih objekata, uistinu ne vidim zašto i mi ne bismo slične mjere pripremili”, rekao je Šarić.

Načelnik Tomislav Bošnjak Matić kaže kako je inicijativa postojala, ali zahtjeva za subvencioniranjem nije bilo.

“Jeste bila inicijativa, ali, nažalost, ne znam kako, službenih zahtjeva za subvencioniranjem nije bilo. Možda jedan ili dva, ali to nisu bili mladi bračni parovi. Nismo definirali kriterije pa nije ni moglo upasti u ovaj proračun, ali ako se zahtjevi pojave treba definirati kriterije, za te namjene sredstva se mogu iznaći”, rekao je Bošnjak-Matić.

Prethodni članakNovi Travnik: Evo koji dijelovi grada sutra neće imati struje
Sljedeći članakHrvatsko kazalište Travnik gradi hostel koji će biti besplatan za umjetnike