Vitez nadigranog Radnika teškom mukom pobijedio

Tek u šestom kolu Vitez je došao do prve pobjede i premijerligaški fenjer predao Radniku koji i dalje ima samo jedan osvojeni bod.

U grčevitoj borbi, u derbiju začelja, Vitez je bio bolji tijekom cijeloga susreta, imali su terensku inicijativu, više šansi za postizanje gola, a gol odluke, na precizno dodavanje Jurića, snažnim i preciznim udarcem s dvanaestak metara iskosa s lijeve strane, postigao je Pinjuh u 47. minuti.

Prvo poluvrijeme proteklo je u rastrganoj igri, uz laganu terensku inicijativu Vitežana, a bilježimo tek polu prilike Šantića u 12. te Pinjuha u 14. i 42. minuti, dok su gosti ozbiljnije zaprijetili u 30. kada je Obradović dobro šutirao a Živković još bolje intervenirao.

U nastavku susreta Vitežani su igrali dobro, dvadesetak minuta i vrlo dobro, a treba reći da su se i gosti dobro držali, branili se i povremeno i opasno prijetili. Šantić je u 51. minuti, nakon solo prodora, dobro Šutirao, Bodiroga dobro obranio, a dvije minute kasnije brzonogi Livaja stigao i osujetiti opasan prodor i prijetnju Vučinića za gol Živkovića. Vidović je bio u dobrim prilikama u 74 i 83. minuti, a najbolju priliku, na precizno dodavanje Šantića, imao je mlađani D. Jurčević u sudačkoj nadoknadi vremena.

Dobru priliku za poravnanje gosti su imali u 75. minuti kada je Vučinić iskosa s desne strane vrlo dobro šutirao a Živković refleksno reagirao i rukom loptu izbacio u korner.

Igralo se borbeno, vrlo korektno, čemu je doprinio dobrim suđenjem i sudac Mirza Tičić iz Sarajeva.

Gradski stadion u Vitezu.

Gledatelja: 800.

Sudac: Mirza Tičić (Sarajevo) 7,5.
Pomoćnici: Dženan Milić (Sarajevo) i Moamer Čaušević (Sarajevo).
Delegat: Ramiz Omanović (Bihać).

Strtijelac: Pinjuh (47.)

VITEZ Živković 7, Jurić 6,5, Jurčević 7, Livaja 7, Pinjuh 7 (od 75. D. Jurčević -), Šantić 7, Miloš 6,5 (od 46. Alić 7), Livančić 6,5 (od 46. Vidović 6,5), Kapetan 6,5, Hećo 7, Smriko 6,5,
Trener: Veseljko Petrović

RADNIK: Bodiroga 7, Mermičević 6, Lazić 6 (od 75. Basrak -), Hasanović 6 (od 58. Antić 6, Ćosović 6 (od 71 Adžić -), Krsmanović 6, Obradović 6,5, Vučinić 6,5, Ostojić 6, Galečić 6,5, Mačić 6,5.
Trener: Srđan Bajić

Igrač utakmice: Ante Pinjuh

Reklama