VITEZ: Most asfaltiran, u tijeku pripreme za početak izgradnje kružnog toka

Nakon urađnih pripremnih radova na izgradnji mosta i pristupnih cesta za most, danas je urađen noseći sloj asfalta s krečnjačkim agregatom na mostu debljine 4 cm i gornji nosivi sloj bituminiziranog drobljenca AGNS granulacije 0/32 mm s bitumenom za ceste u debljini 7 cm na dijelu pristupne ceste za most.

Što se tiče radova na izgradnji mosta, preostalo je da se ugradi ograda na mostu i noseći sloj asfalta. Ograda je pripremljena i uskoro će biti ugrađena.
Habajući sloj asfalta će biti urađen zajedno s ugradnjom habajućeg sloja na cijeloj dužini pristupne ceste i mosta.

Projekt spajanja urbanog područja Viteza s Poslovnom zonom obuhvata 4 projekta.
Izgradnja mosta je u završnoj fazi, Izgradnja pristupnih cesta za most je urađena cca 60% planiranih radova, nastavak radova na izgradnji pristupnih cesta od profila P 14 do magistralne ceste M 5 je usporen zbog problema s eksproprijacijom zemljišta.
Četvrti projekt je izgradnja kružnog toka. Trenutno su u tijeku pripreme za početak izgradnje kružnog toka kod autobusnog kolodvora.

Ukoliko vremenske prilike dozvole te ukoliko se Proračun općine Vitez realizira prema utvrđenom planu, sva četiri projekta mogla bi biti završena do kraja ove godine, priopćeno je iz Općine Vitez.

Realizacijom navedenih projekata urbano područje općine Vitez spojit će se s Poslovnom zonom i magistralnom cestom M 5 novoigrađenim prometnicama ukupne dužine preko 2.000 metara i novim mostom. 

Prethodni članakVlasta Weddings / Ana i Ivo Livančić: Kako je jedna ljubavna priča nakon 57 godina dobila svoju vjenčanicu
Sljedeći članakMUP ŽSB: Krađu u autopraonici “Cirko” izvršili su D.S. (28) i E.M. (28)