Vitez kompletirao momčad

NK Vitez

Premijerligaš Vitez svoje redove popunjava i momčad kompletira u „hodu“ i već sada se može reći kako je prijelazni rok za Vitežane završen.

Jer, nakon Bobana Đerića iz zvorničke Drine, Radeljića iz Zrinjskog (posudba) povratnika iz Zrinskog, Ivana Livaje iz Željezničara, te Marija Barića iz Sarajeva, prije četiri dana Vitezu je pristupio ljevokrilni napadač Leopold Novak (1990.) iz Zmaja (Makarska) i u nedjelju centarfor Momčilo Mrkajić (1990.) iz Radnika (Bijeljina). Međutim, „nikada ne reci nikada“, moglo bi se reći kada je za Vitežane zimski prijelazni rok u pitanju.

„Informiran sam, a to sam se u ova dva-tri dana već i uvjerio, Vitez je dobro organiziran, s jasnim planovima i ambicijama. Liga je jaka, igra se čvrsto. S maksimalnim angažmanom, nadam se dobrim igrama, želim pomoći mom novom klubu u ostvarenju zacrtanog cilja, a time i svoju karijeru vratiti na uzlaznu putanju. Ciljevi su zahtjevni ali i ostvarivi. Uostalom ti ciljevi su me i doveli u Vitez, u klub o kojemu sam čuo samo lijepe stvari“, kazao je Leopold Novak.

„Stigao sam u Vitez a još uvijek ne znam hoću li ostati igrač Radnika na posudbi, ili igrač Viteza s čistim papirima. Međutim, kada je u pitanju moj angažman na terenu, nikako neće zavisiti o mom statusu u Vitezu koji će se za dan-dva i definirati. Ja ću dati sve od sebe kako bi pomogao svom novom klubu i sebi jer moje su ambicije uvijek „više i bolje“,riječi su Momčila Mrkajića za naš portal.

Pod čvrstom palicom iskusnog trenera Branka Karačića, nogometaši Viteza vrijedno treniraju, vremenski uvjeti su vrlo teški ali ne i prepreka za realizaciju planiranog. Odigrali su Vitežani i prvu (od 10 planiranih) pripremnu utakmicu i proteklog vikenda u Zenici , sa 7 : 0 (Đerić 2, Livančić 2, Kapetan, Đurić i Livaja) su pobijedili kantonalnog ligaša Fortunu.

„Istina, utakmica s nedoraslim protivnikom ne može biti i mjerilo sadašnje naše snage i dosega, ali se i iz ovakve utakmice mogu izvući određeni zaključci. Momčad je bila rastrčana, „grizli“ su, bilo je lijepih akcija, promašenih prilika ali i lijepih golova što nikada ne treba podcijeniti bez obzira na snagu protivnika. Zadovoljni smo, planirani cilj, kada je ova utakmica u pitanju, potpuno je ostvaren“, kazao nam je Karačićev pomoćnik, Jasmin Džidić.

Igrale su sve tada raspoložive snage, dvije momčadi svaka po 45 minuta, a tako će biti i danas (srijeda) u Zenici protiv susjeda Čelika.

„Tek u drugom dijelu priprema, tamo negdje od 10. veljače u Čitluku, forsirat ćemo momčad koja bi mogla i trebala startati u prvom proljetnom susretu protiv Veleža u Vitezu. A to će biti oni igrači koji se, kroz pripreme, igrom i zalaganjem na pripremnim utakmicama, izbore za startnu postavu, mjesto među osamnaestoricu već za susret s Veležom“, poručio je Branko Karačić za portal Vitez.info.