VITEZ: Izolatorij i prostor za smještaj osoba koje krše rješenja o izolaciji nalaze se u Gradskoj sportskoj dvorani

Krizni stožer civilne zaštite Kantona Središnja Bosna je na 10. izvanrednoj sjednici donio Naredbu da svi općinski stožeri civilne zaštite ODMAH, preko svojih službi, aktiviraju sve raspoložive ljudske i materijalne resurse kako bi izvršili pripremu za ostvarivanje sekundarnih/ alternativnih smještajnih kapaciteta, i da se ODMAH osiguraju smještajni kapaciteti za potencijalno oboljele od COVID-19.

Na području općine Vitez izolatorij i prostor za smještaj osoba koje krše rješenja o izolaciji nalaze se u Gradskoj sportskoj dvorani, što odgovara preporuci da se ti prostori nalaze u blizini domova zdravlja.

Kako ne bi došlo do zabune, izolatorij i prostor za smještaj osoba koje krše rješenja o izolaciji dva su različita pojma. Prvi, izolatorij, namijenjen je osobama, kojima će biti neophodna medicinska pomoć u slučaju da svi bolnički kapaciteti, a na području našeg Kantona radi se o 105 ležajeva, budu popunjeni.

Drugi je, kako se i iz naziva može zaključiti, prostor za smještanje osoba, koje su se oglušile o izdano rješenje o izolaciji.

Kako je u izjavi za Radio Vitez potvrdio prim. dr. Zoran Pocrnja, v.d. ravnatelj viteškog Doma zdravlja, trenutačno je u izlolatoriju, smještenom u prizemlju Gradske sportske dvorane, osigurano 20 novih kreveta s posteljinom, jastucima i prekrivačima, a ono što se rješava jest medicinska oprema, koja podrazumijeva nabavku tlakomjera, slušalica, stalaka za infuziju, razvodnika s kisikom i svega drugog potrebnog.

Svlačionice, koje se nalaze na katu Gradske sportske dvorane, prenamijenjene su kao prostorije za smještaj osoba, koje krše naređenu im izolaciju.

Kako saznajemo, s jednim restoranom dogovorena je isporuka hrane za eventualne korisnike.

Prethodni članakPovećavajmo fizičku distancu, ali smanjimo socijalnu udaljenost!
Sljedeći članakVITEZ: U trgovine možete bez maske i rukavica, ali zadržite propisano odstojanje