Vitez izgubio od Olimpica kod kuće

U vrlo lošoj nogometnoj predstavi, nogometaši Viteza su odigrali „ništa s ničim“ kako se to u narodu zna reći, zasluženo su poraženi, mada ni gosti nisu ništa posebno prikazali. I Vitežani su  se doveli u vrlo tešku situaciju, a kako igraju ovo proljeće trebat će im mnogo sreće i daleko boljih igara da bi zadržali premijer ligaški status.

Istina, još uvijek „sve drže u svojim rukama“, a  što bi to trebalo značiti zaista je teško reći kada se analiziraju njihove igre iz utakmice u utakmicu. Jer, unatoč čestim i brojnim ozljedama, jednostavno je teško nači opravdanje za sve ono što nogometaši Viteza prikazuju na terenu. Jesu li to oni zaboravili igrati nogomet? Ili je možda nešto drugo po srijedi. Na takva pitanja moraju dati članovi stručnog stožera na čelu s Slavenom Musom, a i čelnici kluba na čelu s predsjednikom Slavenom Garićem.

Mogli bi sada nabrajati propuštene prigode, ili polu prigode koje su nogometaši Viteza propustili na utakmici protiv Olimpica. Zaista ih je bilo, no ne može se, iz utakmice u utakmicu, pozivati na (ne)sreću, na zlu kog, na loš teren… No, tako se neće nači rješenje, a ne pronađe li se već ovaj tjedan, put kojim ide NK Vitez vodi u niži rang natjecanja. A što o igri, ili o igrama, Viteza misle navijači pokazalo se kada ih je na utakmicu s Olimpicom došlo tek nešto malo više od 500, a pola ih je poćelo napuštati stadion već i prije 80. minute utakmice. A to se, već dugo, dugo, ne pamti u Vitezu.

Poslije utakmice rezigniran, utučen, „slomljen“ rekli bismo bio je trener Slaven Musa za Vitez.info je kazao:

Sutra ujutro (nedjelja) imam sastanak s predsjednikom kluba, Slavenom Garićem. Bolje je prespavati ove teške trenutke pa trezveno razmotriti situaciju, što je najbolje, što u najkraćem vremenu možemo učiniti. Treba tražiti i naći najbolje rješenje pa pokušati popraviti ono što  se još uvijek da  popraviti“, kazao je rezignirani Musa, te dodao: „Olimpic je bio bolji, a nas, očito je, ne napuštaju nedaće. Razočarani smo svi odreda, no još uvijek sve imamo u svojim rukama“.

To je zaista, bar teoretski, istina, ali i pitanje može li to biti bilo kakva utjeha strašno razočaranim, pa i gnjevnim navijačima. Jer, u ovakvoj situaciji može se, i treba, još jednom otvoreno zapitati: Što to uopće znači – sve držimo u svojim rukama. Kako sada stvari stoje, kako igra momčad Viteza, što pokazuju neki od standardnih prvotimaca, ništa, baš ništa Vitez ne drži u svojim rukama. Na žalost!

VITEZ : OLIMPIC 0:2

Vitez, Gradski stadion. Gledatelja: 500. Sudac: Ognjen Valjić (Banja Luka) 7

VITEZ: Nwolokor  6. Rašić 5,5, Livaja 5. Muminović 5,  Kokot 5 (od 74. Đerić -), Alispahić 5,5, Mamić 5 (od 46. Dedić 5), Barišić 5,5, Sadiković 5,  Kapetan 5,  Hodžurda 5 (od 46. Selimović 5).

OLIMPIK:  Bandović 7, Bevab  6,5, Vukomanović 6, Osmanović 7,5, Karičć 6, Čolić 6, Pehar 6,5,  (od 76. Plakalo -), Milović 5, Govedarica 6 (od 86. Pršeš -), Bogdanović 6 (od 80. Zeljković -).

Strijelac:  0 : 1 Osmanbović (32.);  0 : 2  Osmanović  (73.)

Crveni karton:  Milović – drugi žuti u 34. i Livaja (82.)

Igrač utakmice: Adnan Osmanović

Prethodni članakNeprekidna je spisateljska djelatnost bosanskih franjevaca
Sljedeći članakVitežani slavili svog nebeskog zaštitnika