Vitez: Žiranti bez države – prevareni i nezaštićeni – VIDEO i FOTO

Problem prevarenih žiranata u BiH sve više dobiva na značenju. Svi smo sigurno imali priliku čuti ili čak i znamo nekoga tko je prevareni žirant i tko vraća tuđi kredit. Ipak, vjerojatno ni približno nismo svjesni koliki broj osoba koje su nam bliske imajui navedeni problem.

Na poziv nekoliko Vitežana, koji su članovi Udruge za zaštitu jemaca u BiH / Udruženja za zaštitu žiranata BiH redakcija vitez.info portala iskoristila je priliku porazgovarati s predsjednikom ove udruge.

“Udruženje je pokrenulo kampanju “Žiranti bez države – prevareni i nezaštićeni”. Inače, ovo je 14. grad u BiH koji smo posjetili sa željom edukacije žiranata” , izjavio je za portal vitez.info predsjednik Udruženja Joco Cvjetković.

On je napomenuo da žiranti, odnosno jemci imaju pravo, a ne samo obavezu, te dodao da mnogi od njih nisu upoznati o tome.

Vitez je 14. grad u kojem je Udruženja za zaštitu žiranata BiH provelo ovu kampanju, a namjera je da se do konca rujna broj posjećenih gradova popne na 30. Cvjetković je naglasio kako u BiH ima oko 200 000 prevarenih žiranata, od kojih je, procjenjuje se, 120 000 u Federaciji BiH i 80 000 u RS.

Više na službenoj stranici Udruženja za zaštitu žiranata BiH, a u nastavku pogledajte video zapis izjave Joce Cvjetkovića, predsjednika ovog udruženja.

{youtube}pWsB7532MdE{/youtube}

{gallery}vijesti/ziranti{/gallery}