Vitez i Sarajevo remizirali u prvom susretu osmine finala Kupa BiH

Nogometaši Viteza danas od 15,00 sati, u okviru osmine finala Kupa BiH, na stadionu Pirota u Travniku dočekuju ekipu Sarajeva. Ovo je prva od dvije kup utakmice, a već naredne subote Vitez i Sarajevo će na stadionu Kamberovića polje odmjeriti snage u prvenstvenom susretu.

Trener Viteza, Valentin Plavčić, najavio je kako će u ovom susretu zaigrati igrači koji su imali manje prilika tijekom sezone. Ovako bi trebala izgledati momčad koja će početi kup susret sa Sarajevom: Živković, Badrov, Pranjković, Imamović (Alić), Brekalo, Jurić, J. Šantić, Mišić, Šišić, Livančić, Dilaver (Vidović ili Smriko). U konkurenciji su još i Kapetan i mladi Garić.

Ekipa vitez.info portala nalazi se na terenu te će uživo izvještavati o zbivanjima na susretu.

Na početku susreta blaga dominacja Sarajeva, koje ima nekoliko kornera. Nakon početnog pritiska Vitez povezuje konce igre i stvara 2 vrlo dobre prilike. Nakon odlčnog prodora Dilavera vratar gostiju ga ruši i sudac pokazuje na bijelu točku.Siguran realizator jedanaesterca je Pranjković, Vitez od 19. minuta vodi 1:0.

Igrači Viteza do kraja prvog dijela prikazali s bolju igru. Navijači Sarajeva, Horde zla, u nekoliko navrata bacali su pirotehniku, a policija ih je upozorila da će isprazniti tribinu ako nastave. Gostujći navijači nezadovoljni su igrom svojih ljubimaca i “časte” ih pogrdnim povicima.

Počelo je drugo poluvrijeme, susret je nakratko prekinut zbog bacanja pirotehnike gostujućih navijača.

Sarajevo je u 63. minutu preko Todorovića izjednačilo na 1:1.

Po jedan poništen pogodak s obje strane, Sarajevu zbog zaleđa, Vitezu zbog suđenog prekršaj, još nekoliko poluprlika, greda Sarajeva, ali i pomalo tendenciozno suđenje bilanca je drugog dijela.

Susret je završen rezultatom 1:1. Četvrtfinalista će biti odlučen u drugom susretu u Sarajevu.

Vitežani imaju razloga biti nezadovoljni suđenjem arbitara, koji su se po starom dobrom običaju u Premijer ligi priklonili jačem, ovog puta Sarajevu.