VITEZ: DIS teatar i “Tajna tišine” ponudili publici kazališnu čaroliju

Predstava „Tajna tišine“ DIS teatra iz Banja Luke u subotu navečer je odigrana na kazališnim danima u Vitezu. Ova vilina balada odvela je publiku u Vitezu u svijet čarolije i mašte te razgalila srca svih nazočnih.

Viteška publika pljeskom je ispratila mlade glumce Jelenu Marković, Kristinu Lulić i Filipa Ignjatića, koji su prikazali sjajnu igru i odličnu predstavu. Scenario i režiju ove predstave potpisuje Novica Bogdanović.

Predstava je, sukladno propisanim mjerama i naredbama kriznih stožera, odigrana pred 50 gledatelja, u Kazališnoj dvorani Vitez.

„Tajna tišine“ je lirska, simbolično interpretirana priča koja ukazuje na nesumnjiv spoj usmenih predanja Balkana u kojima, kao akteri radnje, figuriraju vile, možda i češće no sva druga mitološka bića.

Vila je stavljena u ikonografski okvir mitske zavodnice i stradalnice od ljubavi, a priča isprepletena na streotipu da su uspješne žene ustvari mitska bića koja lebde između života na ovom svijetu i života na drugom svijetu.

„Tajna tišine“ je alegorična priča tužnim mjestima na kojima smo nekada bili sretni, priča o ljubavi u kojoj se voli više od „sebe samog“, priča o svjetovima i okolnostima u kojima je nemoguće ostvariti sve svoje snove.. Priča o prkosu, ogoljavanju, žrtvovanju.. 

Prethodni članakŽupne obavijesti župe Vitez – 26. nedjelja kroz godinu
Sljedeći članakEpidemiološka situacija u FBiH tijekom protekla 24 sata