VITEZ: Danas utrka povodom obilježavanja Svjetskog dana bubrega

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBŽ-a, u povodu Svjetskog dana bubrega, organizirala je uličnu utrku za svjetski dan bubrega.

Utrka će se održati danas u 12 sati.

Trčat će se na dionici Gradski trg Vitez – Tržnica – Gradski stadion – Vatrogasni dom – Gradski trg Vitez, u dužini od 1.800 metara.

Utrka je prvenstveno organizirana za učenike završnih razreda osnovnih škola, ali i za sve ostale građane – rekreativce.

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK-a poziva sve zainteresirane s područja Kantona Središnja Bosna da budu dio ovog zanimljive sportsko-edukativne manifestacija, koju će Udruga realizirati uz pomoć Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB, Općine Vitez, Doma zdravlja i Policijske stanice Vitez, te sponzora – poduzeća Frizerland i Ecos.

Organizatori napominju kako su tjelesna aktivnost i zdrava prehrana, odnosno zdrav način života, osnove prevencije bubrežne, ali i drugih bolesti. Zato, u četvrtak, 14. ožujka, svi na Gradski trg u Vitezu!

PROGRAM UTRKE:
11,30 – 12,00 Okupljanje sudionika na Gradskom trgu, podjela majica i startnih brojeva,
12,00 – 12,25 Zajedničko zagrijavanje uz asistenciju fitness trenerice,
12,30 Start utrke,
12,35 Start utrke za građane,
13,30 Dodjela medalja i nagrada za učenike i proglašenje osvajača 1., 2. i 3. mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Djelatnici Doma zdravlja Vitez će na Gradskom trgu, za vrijeme trajanja manifestacije, besplatno mjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi zainteresiranim pojedincima.