VITEZ: CMZ nudi besplatnu psihološku pomoć i podršku putem telefona

U cilju ublažavanja teškoća nastalih pojavom koronavirusa i sukladno preporukama o reduciranju kretanja i izlazaka iz domova, Centar za mentalno zdravlje Vitez omogućio je besplatnu psihološku pomoć i podršku našim sugrađanima i sugrađankama putem telefona. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dragi klijenti, dragi građani,

vjerujemo u vaše odgovorno ponašanje u okolnostima epidemije izazvane virusom korona. Navedeno donosi više ili potpuno vrijeme provedeno u kući, za neke od nas i izolaciju. Stručna podrška može nam pomoći da prebrodimo teške trenutke.

Zato, ukoliko osjećate strah ili uznemirenost, teško podnosite boravak u izolaciji ili vam je potreban savjet psihologa pozovite broj 063 /526 -392.

Poziv ostaje anoniman i povjerljiv, a broj možete pozvati svakim radnim danom od 0 do 24.

Naši klijenti koji su na injekcijskoj terapiji redovito svoju terapiju primaju u Centru za mentalno zdravlje.

Za sve druge usluge Centra za mentalno zdravlje dostupni smo vam na broj 030/ 332- 444 svaki radni dan u vremenu od 7 do 15 sati.

Sugeriramo vam:

-slijedite upute Kriznih stožera

-pratite nove informacije dobivene od struke (ali također da navedeno ograničite na 2-3 puta dnevno) kako ne bi ste bili preplavljeni informacijama o korona virusu

-potrudite se imati jasnu strukturu dana, puno toga za što ranije niste imali vremena sada možete napraviti

-iskoristite društvene mreže i aplikacije za socijalnu mrežu i povezivanje s okolinom

-ne zaboravite na svoje starije

-djeci također pomozite na naprave svoju strukturu dana i ne zaboravite razgovarati s njima o ‘njihovoj hrabrosti’ da provedu vrijeme kući i naprave puno korisnih stvari.

-ne zaboravite da smijeh i humor dokazano pozitivno djeluju na naš imunološki sustav.

“Možda nam sadašnji način života i samoizolacija pomognu da presložimo prioritete u svojim životima. Svaka kriza je prilika za duhovni rast i vjerujemo da ćemo ju mi znati iskoristiti”, poručila je voditeljica Centra za mentalno zdravlje Vitez, dr. sc. Klementina Nuk-Vuković, dipl. psiholog.

Prethodni članakJavni poziv za izradu i dostavljanje kreativnih radova u sklopu društvene kampanje „Ostani doma – Doma je najljepše“
Sljedeći članakStipinović: Građanu uglavnom poštuju naredbe stožera, imamo određenih problema s kršenjem mjera samoizolacije