Vitez: Članovi HKD Napredak posjetili štićenike Doma sv. Josip

Pjevačka skupina Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Vitez, zajedno sa seniorskom folklornom skupinom, posjetili su Dom za stare i nemoćne osobe “Sveti Josip” u Dubravici u Vitezu.

Oduševljenim štićenicima Doma, svim djelatnicima i gostima, članovi HKD “Napredak” Vitez otpjevali su nekoliko tradicionalnih pjesama, te izveli plesove “Kukunješće” i “Zavrzlamu”.

Na licima osoba koje borave u Domu “Sveti Josip” moglo se vidjeti zadovoljstvo i oduševljenje, a gromoglasnim pljeskom u nekoliko navrata, iskazali su zahvalu za dolazak.

U ime domaćina, prigodnim riječima zahvale obratila se sestra Admirata, koja je između ostalog rekla da se raduje suradnji Doma “Sveti Josip” i Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Vitez te da očekuje kako će i u budućnosti viteški “Napredak” svojim posjetama, koncertima i nastupima uveseljavati štićenike Doma.


Predsjednik HKD “Napredak” Vitez, Zoran Kupreškić, zahvalio se domaćinima na jako lijepom prijemu i odličnom druženju sa štićenicima, sestrama, djelatnicima i svim prisutnima te uputio riječi potpore svima koji skrbe za stare i nemoćne osobe, u nadi da će i u budućnosti uspješno pružati pomoć jednoj od najranjivijih kategorija društva što oni zasigurno i jesu.