Viteškom premijerom predstave “Čarobnjak iz Oza” zatvoreni 5. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Viteškom premijerom predstave “Čarobnjak iz Oza”, koja je rađena u koprodukciji Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez i Urduge “Uzor” iz Busovače zaključeni su 5. Dani hrvatskog kazališta u BiH, koje organizira GKM Vitez. 

Predstava je odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez, u dva termina, a sukladno poštivanju mjera i naredbi koje su donijele nadležne insituacije, a vezano za epidemiološku situaciju. 

U predstavi igraju: Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma. 

“Ovogodišnji Dani hrvatskog kazališta održani su u reduciranom izdanju. Bilo je vrlo izazovno organizirati ovogodišnju manifestaciju, ali smo ponosni I sretni da je sve proteklo u najboljem redu. Uslijed zdravstvene situacije na području naše županije, ali i BiH pa i zemalja okruženja, bili smo prinuđeni publici ponuditi isključivo predstave s našeg repertoara. Ukupno 9 predstava, među kojima i 3 premijere našeg kazališta sasvim sigurno su zadovoljile ukus publike, koja je zbilja uživala u ponuđenim predstavama. ”, kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez. 

Ovogodišnje Dane hrvatskog kazališta svečano je otvorio ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Bojan Domić, a čast svečanog zatvaranja pripala je Dariu Plavčići, predsjedniku Udruge “Uzor”, u suradnji s kojom je GKM Vitez producirao prvu predstavu u Busovači i pokrenuo prelijepu kazališnu priču u ovoj općini. 

“Zadovoljstvo mi je biti ovdje i radujem se da je upravo meni pripala čast zatvoriti ovu manifestaciju. Hvala Gradskom kazalištu mladih Vitez na svemu lijepom što su napravili u Vitezu, ali i na suradnji i pomoći nama u Busovači gdje smo zajedničkim snagama napravili sjajnu priču, koja je rezultirala ovom divnom predstavom. Nadam se da ćemo nastaviti zajedno dalje pisati povijest, a na koncu, u nadi da se vidimo i sljedeće godine, proglašavam 5. Dane hrvatskog kazališta u BiH zatvorenim”, kazao je između ostalog Dario Plavčić, predsjednik Udruge “Uzor” iz Busovače, prilikom zatvaranja ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH.  

Financijsku potporu ovogodišnjim Danima hrvatskog kazališta u BiH pružili su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa ŽSB I Federalno ministarstvo kultuire i športa. Iz GKM-a Vitez uputili su i zahvalu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH i Vladi Republike Hrvatske, uz čiju pomoć je u značajnoj mjeri obnovljena Kazališna dvorana Vitez. 

Prethodni članakTijekom proteklog dana evidentirani novooboljeli od Covid-19 u Središnjoj Bosni, preminule dvije osobe iz Kiseljaka
Sljedeći članakČerkez: Sada živimo s virusom i moramo naučiti štititi sebe i druge