Viteško poduzeće Kristal radi na obnovi kultnog splitskog hotela “Park”

Završni radovi na obnovi i rekonstrukciji kultnog splitskog hotela “Park” su u tijeku, a isti su bili doista zahtjevni. Na dan otvorenja hotela, “Park” će biti bogatiji za jedan kat i novih 26 soba. S novim sobama će u konačnici imati 73 estetski i moderno uređene sobe.

Uz navedeno, hotel će dobiti i nove sadržaje (kongresna dvorana, spa centar, podzemni parking, terasa, stakleni vrt), tako da će hotel na kraju dobiti onu posljednju “petu zvjezdicu”.

Obnova i rekonstrukcija hotela financiranja je investicijom od 10 milijuna eura, od čega je trećina novca osigurana od fondova Europske unije.

Radna snaga i proizvodi poduzeća Kristal iz Viteza, također će biti “ugrađeni” u ovaj kultni hotel. Naime, staklo koje je bilo potrebno za rekonstrukciju hotela, došlo je iz Viteza, iz poduzeća Kristal, tako da je sudjelovanje u ovom projektu još jedan dokaz profesionalne i kvalitetne usluge koje pruža ovo poduzeće. Uz stakla prilagođena potrebama klime u Dalmaciji i vanjskoj rekonstrukciji objekta, ugarađuju se unutarnje i vanjske staklene ograde, pregradne staklene stijene i gazišta, a posebnost ovog projekta se odlikuje kroz zahtjevnu izradu i montažu lučnih staklenih fasadnih pozicija velikih dimenzija koji hotelu daju poseban izgled.

Mirjana Čagalj voditeljica projekta rekonstrukcije splitskog hotela “Park”

Po struci diplomirana inženjerka građevinarstva, posljednjih godinu i pol izvršna direktorica zagrebačke tvrtke “Metroholding”. I ne samo da je uspjela izgraditi zavidnu karijeru u muškoj branši, i to u doba vjerojatno najveće krize u sektoru građevine, nego su joj kolege odlučili dodijeliti godišnju nagradu “KOLOS”, i to “za izuzetna dostignuća u građevinarstvu, u kategoriji organizacija i stručni nadzor građenja”.

Ovo najviše strukovno priznanje dodijelili su joj zbog iznimno zahtjevnog posla rekonstrukcije kultnog splitskog hotela “Park”, a nagrada će joj biti uručena u povodu Desetih dana ovlaštenih inženjera građevinarstva, 11. lipnja u Opatiji.