Viteški župnik fra Velimir Bavrka uputio poruku župljanima

Dragi naši župljani! Uslijed ubrzanih promjena situacije oko koronavirusa i imajući na umu nove mjere, koje je 17. ožujka 2020. proglasio Federalni stožer civilne zaštite prema kojima se naređuje otkazivanje održavanja svih javnih skupova u Federaciji BiH, u skladu s propisima o javnom okupljanju i po naredbi Vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, i mi u župi svetog Juraja, s bolom u srcu vas informiramo da od danas u našoj župi nedjeljom neće biti misa sa narodom.

Svakim radnim danom slaviti ćemo tihe mise ujutru u 8,00 te navečer u 18,00 sati za pokojne koje ste vi uplatili. Vi dalje možete uplaćivati mise i naš župni ured je otvoren za sve vas uvijek.

Naše crkve ostaju svakim danom otvorene ujutru od pola 9 pa navečer do 20,00 sati, gdje će bit izložen Isus u Presvetom. Možete dolaziti i moliti se. Otkazuju se i velike uskrsne ispovijedi i ispovijed bolesnika. Prestajemo i sa Križnim putom na svim mjestima.

Crkveni sprovodi obavljaju samo s najbližima i bez pogrebne mise, koja će se prikazati nakon prestanka važenja ovih mjera.

Obvezu svete mise možete zamjeniti molitvom, postom, dobrim djelima, čitanjem Božje riječi, molitvenim sudjelovanjem u prijenosu euharistijskoga i drugih slavlja, prenošenih putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava.

Tijekom prijenosa euharistijskog slavlja posebno se združite primanjem duhovne pričesti. I na koncu dragi naši župljani, ne bojte se.

Bog je s nama. Tražite u ovom vremenu korizme Isusovo lice, lice koje je tako milosrdno i puno ljubavi. Mi fratri smo uz vas i molimo za vas. Molite i vi za nas. Molimo svi za liječnike i medicinske sestre, za sve oboljele i neka naa sveti Juraj prati u štiti od svakog zla.

Nije sve otkazano. Sunce nije otkazano.
Proljeće nije otkazano Prijateljstva nisu otkazana.
Obitelj nije otkazana. Glazba nije otkazana. Ljubav nije otkazana. Čitanje nije otkazano. Empatija nije otkazana. Mašta nije otkazana. Razgovori nisu otkazani. Ljubaznost nije otkazana. Nada nije otkazana. Molitva nije otkazana.

Prethodni članakDanas testirana prva osoba iz Središnje Bosne, nije zaražena!
Sljedeći članakRadno vrijeme HT ERONET centara