Viteški vatrogasci obilježili blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Florijana

I ove su godine, kao i svih poslijeratnih, članovi Dragovoljnog vatrogasnog društva „Vitez“ iz Viteza, obilježili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv Florijana. U župnoj crkvi u Vitezu, u ponedjeljak je slavljena sveta misa zadušnicas za umrle i poginule članove DVD-a, a svetu misu u župnoj crkvi sv. Jurja predvodio je župnik fra Marko Kepić.

Poslije svete mise članovi DVD-a Vitez, predvođeni dugogodišnjim predsjednikom, aktualnim tajnikom. Miroslavom Grabovcem, pohodili su viteška groblja u kojima je ukopano sedam u ratu i u poraču poginulih i umrlih viteških vatrogasaca. Na njihove grobove položili su bukete cvijeća i upalili svijeće.

Održana je i svečana sjednica DVD-a Vitez, a u restoranu La Punt upriličeno je druženje s predstavnicima društveno-političkih organizacija, institucija i pomažućih članova.

Ovo društvo, iako u teškim materijalniom uvjetima, bilježi zapažene rezultate u zaštiti ljudi i njihove imovine od raznih elementarnih nepogoda. Posebno se ističu u radu s mladima, što potvrđuju vrhunski rezultati koje postižu i na jakim međunarodnim natjecanjima, čak i na vatrogasnim olimpijadama.

Zvonimir Čilić

Prethodni članakOvo se svakog dana odvija pred našim očima, ali to ne možemo vidjeti
Sljedeći članakČudesni Spider – Man 2 u Kinu Vitez