Viteški rukomet se budi – Antoni Magerl pozvan u kadetsku reprezentaciju BiH

Rukometni klub Vitez ponovo je zanimljiv i s aspekta reprezentativnih omladinskih bh selekcija, a što potvrđuje i dolazak u Vitez izbornika kadetske reprezentacije BiH, Jasmina Mrkonje. A podsjećanja radi, vrijedi naglasiti da je Mrkonja legendarni rukometaš „Krivaje” iz Zavidovića, „Metaloplastike” iz Šapca , reprezentacije Jugoslavije, internacionalac…!

U Vitezu je Mrkonja razgovarao s predsjednikom RK „Vitez” Marijom Magerlom, a tim povodom nam je kazao: „Da, Vitez je ponovo zanimljiva rukometna sredina i zapazio sam nekolicinu mladića koji zaista obećavaju. Za sada, u kadetsku reprezentaciju pozvao sam Antonia Magerla, a naravno nastavit ću pratiti i druge mladiće iz ovoga kluba, a što čini i izbornik juniorske selekcije”.

Kako je kazao izbornik Mrkonja, Magerl će dobiti priliku već krajem ožujka, kada će kadetska reprezentacija 29. 30. i 31. ožujka u Bugojnu nastupiti na jakom turniru na kojemu će, uz Bosnu i Hercegovinu, nastupiti selekcije Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Prošlog ljeta, kaza nam je izbornik Mrkonja, na Vlašiću je Rukometni savez BiH organizirao rukometni kamp za mlade rukometne naraštaje. Domaćin kampa bio je turističko-rekreacijski centar FIS Vitez. „Bili smo vrlo zadovoljni smještajem i gostoprimstvom, a tražili smo neke dodatne uvjete, prije svega odgovarajuće površine za treninge i igranje da bi i ove godine došli na Vlašić. Po svemu sudeći sve dogovoreno će biti ispoštovano, a ovoga ljeta, uz više od 150 dječaka i djevojčica godišta 2000. (i mlađi), 1998. (i mlađi) i 1996. (i mlađi) u dvije smjene, boravit će i mladi rukometaši iz zemalja okruženja. Jer, ovaj kamp izaziva pozornost jer će, ove godine, skupa sa mnom i mojim stožerom, u kampu raditi i vrhunski stručnjaci Veselin Vujović (Makedonija), Veselin Vuković (Srbija), Mirko Bašić (Hrvatska) i drugi”, kazao je izbornik Jasmin Mrkonja i poručio mladim viteškim rukometašima da nijednom talentiranom, vrijednom i upornom mladiću nisu i neće biti zatvorena vrata reprezentacije BiH.

Zvonimir Čilić / VL