Viteški ragbijaši u akciji pomoći Petrinji, Glini i Sisku

Veteranski ragbi klub Vitez i Ragbi Liga Klub Fis Vitez izrazili su sućut obiteljima poginulih u strašnom potresu koji je najteže pogodio područje Petrinje, Gline i Siska.

Ragbijaši Viteza istog su dana najavili pomoć unesrećenima i u ovim teškim trenutcima stavili su se na raspolaganje svojim prijateljima i ragbijašima Siska, njihovim obiteljima i sugrađanima.

“Naći ćemo modus da i mi iz Središnje Bosne pomognemo. Dragi prijatelji u našim ste molitvama i mislima”, poručili su tada ragbijaši Viteza.

Ono što su obećali to sada i čine. Naime, granice su otvorene za sve one koji voze pomoć, tako da fizičkih zapreka više nema, a oni su u dogovoru s prijateljima iz Ragbi kluba “Sisak” krenuli u akciju.

“S obzirom na kontakte i pozive dogovorit ćemo se o planu aktivnosti i iza nedjelje odvesti vjerojatno dva kombija s namirnicama, higijenskim potrepštinama, grijalicama, konzerviranom hranom i ostalim stvarima koje budu potrebne. Svi članovi i prijatelji kluba mogu se uključiti. Imamo poziv od ragbi veterana iz drugih gradova pa ćemo i njih uključiti. Hvala svima na izraženoj želji za pomoći”, poručili su iz viteški ragbijaši.

Kontakt osobe su Dado Vrebac i Marko Banović za područje Viteza, Radenko Pirgić za područje Zenice, a Goran Marjanović za područje Banja Luke.

Napomenimo kako su ragbijaši Viteza sudjelovali i organizirali brojne humanitarne akcije, od onih za pomoć u liječenju do akcija poput pomoći područjima koja su teško stradala u poplavama. Svaka čast za naše ragbijaše!