Viteški Preporod gostovao u Opari kod Novog Travnika

Na poziv KUD-a „Izvor“ iz Opare kod Novog Travnika članovi BZK “Preporod“ Vitez sudjelovali su na zabavnoj manifestaciji koja je organizirana u sklopu obilježavanja 2. godišnjice postojanja pomenutog kulturno umjetničkog društva iz Novog Travnika.

Pored domaćina mještani Opare imali su priliku vidjeti folklornu sekciju „Preporoda“ Vitez koja se predstavila sa spletom igara Bosna te sa Varoškim igrama, zatim članove vokalno-muzičke sekcije koji su izveli nekoliko sevdalinki i narodnih pjesama, te neizbježnu dramsku sekciju koja je sa svojim prepoznatljivim skečevima, uz dosta humora, dodatno zagrijala atmosferu među prisutnima.

“Našim domaćinima, članovima KUD-a „Izvor“, predvođenim predsjednikom Zahidom Buljubašićem iskreno i od srca čestitamo ovaj mali jubilej sa željom i nadom da će sa svojim radom dočekati još mnogo godišnjica. U ime rukovodstva i članova svih sekcija BZK “Preporod“ Vitez zahvaljujemo se na gostoprimstvu, uz poziv za neka naredna druženja”, stoji u priopćenju za javnost BZK “Preporod” Vitez.