Viteški Preporod gostovao u Kalesiji

Tradicionalno druženje „Večer s prijateljima” ponovo je bilo prilika za druženje članova BZK “Preporod” Vitez i KUD-a ” Biser” Tojišići iz Kalesije.

Radi se o kulturno-zabavnoj manifestaciji koja je održana proteklog vikenda u mjestu Tojišići kod Kalesij,e koje je inače jedno od najvećih mjesnih područja na ovoj općini. Srdačan prijem i doček članova i rukovodstva KUD-a ” Biser” Tojišići za oko 55 članova BZK “Preporod” Vitez bili su samo početak još jednog u nizu nezaboravnih druženja između ova dva društva.

 

Kulturno-zabavni program koji su zajednički pripremile članice i članovi ova dva društva, uz Folklornu grupu “Seljublje”, održan je u dvorani lokalne osnovne škole, uz nazočnost velikog broja stanovnika Tojišića i okolnih mjesta.

U službenom dijelu programa posjetitelji su imali priliku vidjeti različite sadržaje koje su pripremili članovi svih sekcija koje djeluju u okviru već spomenutih društava.

Na sceni su se redom izmjenjivale tradicionalne folklorne igre iz Bosne i Hercegovine, ali i drugih država, zatim sevdalinka, nezaobilazni humor, igrokazi itd. Nazočni su posebno podržali mlađe naraštaje koji su svojim interpretacijama tradicionalnih narodnih igara i pjesama pokazali i dokazali da bosanska pjesma i igra i dalje živi da će živjeti kao neprolazna vrijednost.

Po završetku programa izdvojeno je malo vremena i za neslužbeno druženje između sudionika koje je potvrdilo ostvarena prijateljstva.

Iz uprave BZK “Preporod” Vitez uputili su iskrenu zahvalnost na gostoprimstvu prvenstveno članovima KUD-a ” Biser” Tojišići i svima drugima koji su bili uključeni u realizaciju pomenute manifestacije dok posebne čestitke uputili na adresu svih članova BZK”Preporod” Vitez koji su sudjelovali u realizaciji projekta, kao i roditeljima članova ovog društva za podršku bez koje sigurno ne bi bili u mogućnosti predstaviti se na ovakav način, navodi se u priopćenju BZK „Preporod” Vitez.