Viteški gospodarstvenik poklonio 10 pametnih telefona za učenike OŠ “Dubravica” kako bi mogli pratiti nastavu

Nakon što je obustavljena redovita nastava u Središnjoj Bosni, ali i u BiH i zemljama u okruženju pristupilo se učenju i proučavanju na daljinu. Nadležno ministarstvo obrazovanja KSB uputilo je potrebne instrukcije školama kako organizirati daljnju nastavu, za koju su uz digitalne platforme, potrebna i informatička pomagala, putem kojih se može pratiti nastava.

Školama je naloženo da stave svoju informatičku opremu na raspolaganje učenicima koji je iz bilo kojeg razloga ne posjeduju ili zbog većeg broja učenika iz jedne obitelji ne mogu svi istovremeno biti na nastavi. Gotovo svaka škola je suočena i s ovim problemom.

Sjajan primjer stiže nam iz Viteza, točnije Osnovne škole “Dubravica”. Ravnateljica Olga Krezić ugodno se iznenadila pozivom jednog gospodarstvenika iz Viteza, koji ju je pitao imaju li u školi bilo kakve poteškoće i može li kako pomoći? Nakon što su kontaktirali nastavno osoblje doàli su do spoznaje kako 10 učenika ne može sudjelovati u nastavi, zbog nedostatka informatičkih pomagala za sudjelovanje u nastavi.

“istog dana dobili smo 10 novih pametnih telefona, koje smo dali našim učenicima kako bi mogli sudjelovati u nastavi. Ovim putem se još jednom najsrdačnije zahvaljujem, prije svega, prijatelju naše škole i dobrom čovjeku na ovom vrijednom poklonu. Kako je ustrajao na anonimnosti ovaj poklon još više dobiva na značaju”, kazala je za Vitez.info Olga Krezić.