Viteški gospodarstvenici u Beču na 2. Gala večeri Udruge hrvatskih poduzetnika

U Beču, u dvorani Kursalon, pred oko 350 uzvanika održana druga Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika iz Beča. Među brojnim pozanatim osobama, političarima, gospodarstvenicima iz Beča, Hrvatske i BiH, našli su se i gospodarstvenici iz Viteza.

Predstavnici uspješnih poduzeća, Kristal i Maks iz Viteza, sudjelovali su na ovom događaju prvenstvo zbog izrazito uspješnog poslovanja i kvalitetnog rada kojeg ova poduzeća ostvaruju dugi niz godina, kako u našoj zemlji tako i u cijelom svijetu. Ambasadori viteškog “gospodarskog čuda” su tako sinoć u Beču promovirali izrazito uspješni Poslovni centar 96, grad Vitez i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Velika nam je čast ukazana što smo i drugu godinu pozvani da sudjelujemo na ovakvom događaju koji je iznimno značajan za poduzetnike kao što smo mi, ali i jedno veliko priznanje za uloženi rad kao i kvalitetu naših proizvoda. Veličina ove Udruge se ogleda kroz činjenicu da njen član ne može biti baš svatko tko poželi, nego isključivo kvalitetni, i samim tim visoko priznati poduzetnici  koji su evo prepoznali našu kvalitetu  i nama otvorili vrata tog tržišta kazala je za naš portal direktorica komercijalnog sektora poduzeća Kristal gospođa Ana Jerković.

Bilo je jako lijepo i organizirano na zavidnom nivou. Osjećaj da imate priliku prisustvovati na jednoj ovakvoj svečanosti, bila je velika čast. Za nas male poduzetnike koji već godinama pokušavamo biti prisutni na stranim tržištima, ovo je bila jedinstvena prilika upoznati ljude koji su spremni na dugoročnu prekograničnu suradnju, kazao je gospodin Daniel Rajković iz poduzeća Maks. Također, želim se zahvaliti našim partnerima i članovima udruge UHP koji su nam pružili jednu zaista izvanrednu večer.

Druga Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika službeno je započela izvođenjem himne Europske unije, Republike Austrije i Republike Hrvatske i pozdravnim govorom predsjednika Udruge hrvatskih poduzetnika. Predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika Mag. Anto Sluganović je u prigodnom obraćanju istaknuo važnost povezivanja hrvatskih poduzetnika u Austriji kao i povezivanja poduzetnika iz Austrije s poduzetnicima iz Hrvatske i BiH.

„Udruga hrvatskih poduzetnika povezuje hrvatske poduzetnike u Austriji i gradi mostove između Austrije, Hrvatske i BiH“, istakao je u svom govoru predsjednik Sluganović. Predsjednik Sluganović se također zahvalio i svim gostima, članovima i suradnicima te svim onima koji su pridonijeli i pridonose radu Udruge.

Službeni program Gala večeri su vodile Isabela Lavanda i Jelena Duvnjak, a u glazbenom programu je nastupila talentirana sopranistica Marija Livajušić uz pratnju orkestra „Alt Wien“

Na samom kraju službenog programa Udruzi hrvatskih poduzetnika je uručena zahvalnica za pomoć koju je Udruga pružila poplavljenim područjima u BiH. Zahvalnicu je predsjedniku Udruge Hrvatskih poduzetnika Mag. Anti Sluganoviću predao gradonačelnik Orašja, Đuro Topić.

Povodom završetka veleposlaničkog mandata u Beču, predsjednik Sluganović je u ime Udruge hrvatskih poduzetnika veleposlaniku Republike Hrvatske Gordanu Bakoti uručio prigodan poklon.

Udruga hrvatskih poduzetnika okuplja poduzetnike hrvatskog porijekla u Austriji. Predsjednik Udruge je mag. Anto Sluganović. Članovi Predsjedništva su Niko Ilić, Goran Tomašević, Franjo Blažević, Dipl. Ing. Stjepan Meler, Jelena Laštro i Kristina Krajina. Udruga djeluje diljem Austrije, a sjedište Udruge je u Beču.