Viteške “Svastike” oduševile publiku i u Sinju

Proteklog vikenda u Sinju je, u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja, održan prvi „Kazališni susret gradova prijatelja – kazališni maraton“.

Mnogobrojna publika mogla je uživati u kazališnim bravurama kazalištaraca iz Viteza, Vukovara i Đakova. Uz pozdrave dogradonačelnika Sinja Denisa Glavana ove kazališne susrete pozdravio je i svečano otvorio dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić.

Gradsko kazalište mladih Vitez publici se predstavilo svojom hit predstavom „Svastike“, koja je i u Sinju dobila ovacije publike, a glumci su uz dugotrajan pljesak nagrađeni i brojnim čestitkama posjetitelja nakon odigrane predstave.

„Predivno je bilo nastupiti u Sinju, ali i cjelokupan boravak je bio iznimno ugodan. Hvala našim dragim prijateljima iz Sinjskog pučkog kazališta, kao i predstavnicima Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije na odličnom prijamu“, kazao je nakon povratka u Vitez Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Nakon završetka programa domaćini su za svoje goste organizirali prigodno druženje u prostorijama kazališta, koje je potrajalo do dugo u noć.

Iz Sinjskog pučkog kazališta ističu kako se nadaju da je ovo početak kulturne manifestacije koja će postati tradicionalna, a predstavnici Grada i Županije obećali su svoju svesrdnu potporu.