Viteške desetke

Premijerligaš Vitez pred nastupajuću sezonu igrački je znatno oslabljen a od poželjnih prinova traži se i „desetka“.

A zna se što to u nogometnu znači, kakav je to tip i profil igrača. Kako sad stvari stoje za to mjesto konkuriraju mladi Bojo, Kiseljačanin sa završenom nogometnom Akademijom Širokog Brijega i daleko iskusniji Bibić.

Obojica su protekle subote igrala protiv GOŠK-a u Vitezu, a u sastavu Gabeljana bio je Mišić, prije tri-četiri godine „desetka“ Viteza, igrač sa svim karakteristikama dobrog mladića i dobrog nogometaša, sjajnog dugog pasa, još boljeg udarca gromovitom ljevicom.

Mišić je protiv Viteza odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, a drugo je u društvu Josipa Šantića, do prije godinu dana kreator (desetka) igre i kapetan Viteza, ponekad i podcijenjen u matičnom klubu, materijalno prije svega, koji sada „kruh nasušni“ zarađuje u Italiji, prijateljski ćaskajući gledao drugo poluvrijeme utakmice.

Mnogi gledatelji, vidjevši ih zajedno poželjeli su ih ponovo vidjeti u redovima Viteza, a znajući da je to ipak  vrlo teško očekivati. No, putovi nogometni su nepredvidivi… A predvidivo je, i očekivano, da će za godinu-dvije viteška „desetka“ biti sada sedamnaestogodišnji Zvone Petrović koji se, ovom prilikom, sa zadovoljstvom pridružio starijim kolegama od kojih je dosta toga vidio i naučio. A za Zvonu s kažu da je, uz vršnjaka i prijatelja iz kluba Luku Jovanovića, pravi nogometni biser, što, na neki način, potvrđuje i odluka aktualnog trenera NK Vitez, Ivice Bonića, da ovu dvojicu mladića priključi pripremama prve momčadi.