Visoko izaslanstvo Hrvatskog sabora boravilo u Vitezu

U sklopu službenog  dvodnevnog posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Bosni i Hercegovini, u utorak nakon boravka u Sarajevu izaslanstvo na čelu s predsjednikom Božom Petrovom doputovalo je u Vitez. U izaslanstvu, uz predsjednika Petrova bili su i Miro Kovač, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, potpredsjednik istog saborskog tijela, Joško Klisović i voditelj hrvatsko-bosanskohercegovačke međuparlamentarne skupštine prijateljstva, Zlatko Hasanbegović.

Visoko  izaslanstvo Sabora  Hrvatskog sabora u utorak u večernjim satima u Vitezu su dočekali i dobrodošlicu im zaželjeli općinski načelnik Tomislav Bošnjak Matić i predsjednik Udruge poslodavaca Viteza, Anto Rajković. Među domaćinima bilo je i desetak uglednih gospodarstvenika s ovoga područja, te ravnatelj Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, dr. vlč. Zdravko Marić i ravnatelj Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj, primarius dr. Velimir Valjan. Ove dvije ugledne obrazovne i zdravstvene ustanove u uspješnom radu i djelovanju izdašno pomaže i Vlada Republike Hrvatske.

U Vitez novinarima su kratke izjave dali općinski načelnik Matić i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov.

„Ovo je, prije svega, prijateljski posjet visokih dužnosnika prijateljske Republike Hrvatske. Moramo se držati zajedno u ovim turbulentnim vremenima jer će tako biti lakše savladavati sve prepreke koje pred nama stoje.“, kazao je novinarima načelnik Bošnjak i dodao: „Naravno, iznimno je važna  gospodarska suradnja koja je između naše dvije države na visokoj razini. Hrvatska je , zna se, jedna od najvećih ulagača u BiH, ujedno i glavni trgovački partner. Jasno je, suradnja, kada je gospodarstvo u pitanju, može i morala bi biti i bolje, obimnija, a neke viteške tvrtke imaju vrlo dobru  suradnju s tvrtkama iz Hrvatske. Sve to može biti još bolje i na tomu treba raditi jer za takvu suradnju ozbiljnijih prepreka nema“.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov je kazao kako mu je iznimno drago što je došao u Vitez.

„Ova  općina jedna je od najrazvijenijih i najuspješnijih u BiH. Uz to Vitez  pokazuje kako se može graditi, razvijati, biti uspješan, a istovremeno suživot i međunacionalnu i međuvjersku suradnju primjerom svjedočiti“, kazao je Petrov. Dodao je  kako je, uz političku suradnju dvije zemlje koju treba još  razvijati i poboljšavati u svim segmentima, pravosuđu ponajprije, važno  razvijati i gospodarsku suradnju.

„Hrvatska, na tom planu, kroz političku i gospodarsku podršku želi  pomoći hrvatski narod  a time i  sve koji žive u Bosni i Hercegovini. Dobri smo partneri, obostrano, naravno, a suradnju  trebamo, možemo i hoćemo poboljšavati, proširivati i kroz pomoć tvrtkama u Vitezu. Jer tako  ćemo doprinositi ekonomskom rastu, razvoju i boljem životu i suživotu i na područjima gdje su Hrvati u većini kao što je to slučaj u Vitezu“

Nakon dvosatnog boravka u Vitezu visoko izaslanstvo Hrvatskog sabora u kasnim večernjim satima otputovalo je u Mostar gdje će boraviti drugi dan  službenog posjeta Bosni i Hercegovini

Prethodni članakU BiH danas oblačno vrijeme
Sljedeći članakNove kazne za prometne prekršaje u BiH