Visoko izaslanstvo HDZ 1990 posjetilo Kiseljak

Proteklog je tjedna u Kiseljaku, uz predsjednika HDZ 1990 dr. Božu Ljubića, zamjenika predsjednika Martina Ruguža, dopredsjednika Rudu Vidovića i glavnog tajnika Josipa Merdžu, u sklopu cjelodnevne posjete, održan radni sastanak, kojem su uz domaćine predsjednika OO Vinka Frankovića, kandidata za načelnika Peru Mađara i predsjednicu ŽO Slavicu Josipović, nazočili kandidati za načelnike općina i nositelji lista za općinska vijeća iz Središnje Bosne.

Razgovarano je o političkoj situaciji u BiH, promjeni Ustava BiH, provođenju odluke Sejdić – Finci, kao i obvezama BiH, koje proističu iz mape puta potpisane u Briselu od strane političkih lidera u BiH.

U ŽSB, HDZ 1990 prijavio je u općinama Kiseljak, Kreševo, Dobretići, Jajce i Gornji Vakuf – Uskoplje, kandidate za načelnike općina kao i liste za općinska vijeća u 11 općina od kojih je u Travniku Zajednička hrvatska lista za Travnik i u Jajcu lista sa HKD-om, koji će u vrijeme predizborne kampanje predstaviti program HDZ 1990.

U drugom dijelu radne posjete izaslanstvo je posjetilo poduzeće „Transport beton”, vlasništvo Ivice Anića, koji otvara suvremene pogon izrade betonske galanterije i poduzeće „Nina” koji se bavi proizvodnjom tekstilne konfekcije i u kojem uglavnom rade žene, vlasništvo Ivana Praje.

Kako je ova posjeta je u sklopu obilježavanja dana općine Kiseljak i patrona župe Sv. Ilije, na gradskom groblju položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje i civile u domovinskom ratu.