Više od 6000 vjernika na hodočašću sv. Anti u Busovači

Pred oko 6000 vjernika iz busovačke župe i hodočasnika iz cijele BiH misno slavlje uoči blagdana svetog Ante predvodio je kardinal vrhbosanski Vinko Puljić.

U propovijedi koja je u velikoj mjeri bila nadahnuta posjetom i riječima pape Franje, uzoriti kardinal Puljić je vjernicima poručio da je tu da ih ohrabri i podrži na putu mira i ljubavi. Ukazao je na značaj komunikacije među ljudima, a osobito komunikacije unutar obitelji. Ljudi su se puno udaljili jedni od drugih, počeli su gubiti osjećaj za drugoga, prestaju biti sposobni slušati jedni druge, a ako nisu sposobni razgovarati međusobno, čuti se i razumijevati, kako će razumjeti Božje riječi, poručio je kardinal Puljić.

Župnik župe Busovača Dominko Batinić i ove godine se osvrnuo na radost i ponos zbog kipa svetog Ante koji sada krasi crkveno dvorište, tako da sada mnogi štovatelji ovoga sveca mogu i vidjeti kome upućuju svoje molitve i zavjete.

Središnje misno slavlje na sam blagdan svetoga Ante (danas) u 11 sati predvodit će hercegovački svećenik fra Sretan Ćurčić. Spomenuti je izuzetan retoričar, čije propovijedi plijene pozornost vjernika gdje god da im se obraćao. Samo ozračje ove godine među vjernicima u Busovači u cijelosti je prožeto dojmovima posjetom pape Franje. I danas se s oduševljenjem i velikom radošću prepričava taj povijesni događaj i razmjenjuju dojmovi.