Više od 400 gledatelja na otvaranju festivala Ljetne večeri Studio Teatra

Economic

Predstavom “Svingeri” Pozorišta Slavija Beograd, sinoć je počeo festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici. Festival je otvorila hit komedija  za koju se tražila karta više i čijoj izvedbi je nazočilo više od 400 gledatelja.

- REKLAMA -

Komedija Milorada Milinkovića, u kojoj igraju Jelena Đukić, Daniel Kovačević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević, izmamila je osmijeh i zadovoljstvo na lice zeničke publike najavljujući festival s bogatim i kvalitetnim teatarskim programom.

Na festivalu će igrati još 6 predstava, a već večeras od 20:00 sati  publiku očekuje predstava za djecu “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”, Kabare teatra Tuzla, a osim predstave organizatori su za mališane spremili radionice i igraonice od 19:00  sati.

U ponedjeljak je na programu duodrama “Emigranti”, Kulturno-sportskog centra Kakanj, dok u utorak na Ljetnoj sceni igra “Derviš i smrt”, duodrama Studio Teatra. Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će tako mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruge “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH. Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra.

Organizatori ističu da ih raduje veliki interes publike za sve predstave festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplex Ekranu Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici. Karte će se moći kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda. Također, moguće je rezervirati ulaznice na facebook stranici Studio Teatra, na mail studio.teatar@gmail.com, kao i na broj telefona: +387 64 401 11 59.

Akcijski katalog