Više od 725 tisuća KM za liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece

Dio sredstava ostvarenih od naknada za priređivanje igara na sreću Federalna vlada redovito usmjerava u zdravstvene i druge projekte pa će i 725.647,82 KM, koje su po ovoj osnovi uplaćene u entitetski proračun prošle godine, biti raspoređene na programe za koje su uglavnom aplicirale razne udruge.
Veliki iznosi
Iznos od 476.242,20 KM raspodjeljuje se za financiranje programa i projekata iz oblasti zdravstva koji uključuju liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih koje je jedino moguće provoditi izvan Bosne i Hercegovine.

Za liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz federalnog Fonda solidarnosti, kao i za organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, odnosno promociju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Preostali iznos od 249.405,62 KM dodjeljuje se Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za financiranje programa i projekata koji također podrazumijevaju liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih izvan BiH, kao i za liječenje i rehabilitaciju teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz Federalnog Fonda solidarnosti.

 

Večernji.ba

Prethodni članakVitez: Opljačkana benzinska crpka
Sljedeći članakZbog nevakcinisanja u BiH broj oboljelih raste