Više od 70 djece na obilježavanju Svjetskog dana čitanja naglas u Vitezu

Economic

U organizaciji HKD „Napredak“ iz Viteza, te uz potporu viteške gradske knjižnice po prvi puta manifestacijom „Pričaj mi priču“ obilježen je Međunarodni dan čitanja naglas. Jednosatno čitanje najpoznatijih bajki i priča za djecu u klubu Napretka u Vitezu privuklo je više od 70 djece, uzrasta od 5 do 7 godina, koji su zajedno sa roditeljima na jedan novi način kada je u pitanju Vitez odlučili provesti poslijepodne, s motivom kako samo 15 minuta čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju.

- REKLAMA -

Čitaonice, koje vode obrazovane mlade osobe na volonterskom principu će se održavati utorkom, a zbog brojnosti mališani su podijeljeni u više skupina, te sve njih, na koncu manifestacije očekuje zanimljive pohvalnice i uspomene.

„Izuzetno smo zadovoljni načinom na koji je naša manifestacija prihvaćena u Vitezu. Stvorila je jako pozitivan ambijent, a o tome svjedoči i više od 70 prijava na događaj „Pričaj mi priču“, što je i nas kao organizatore pozitivno iznenadilo, ali i potvrdilo kako smo s idejom ostvarili pun pogodak“, kazala je za vitez.info inicijator i voditelj aktivnosti Nataša Radeljić, članica Upravnog odbora viteške podružnice Napretka, te ujedno najavila kontinuiran nastavak ove aktivnosti u narednom razdoblju.