Više od 140 studenata na prvom okupljanju Kluba bosanskih studenata u Zagrebu

Ovoga vikenda, točnije u petak 31. ožujka, u Zagrebu se po prvi put službeno predstavio Klub bosanskih studenata. Odziv studenata ovome događaju nije izostao, a u Kino dvorani Studentskog doma Stjepan Radić okupilo se više od 140 studenata iz mnogih gradova Bosne i Posavine.

Prvo okupljanje zamišljeno je kao druženje i svojevrsno predstavljanje KBS u Zagrebu na kojem su studenti imali priliku saznati i sve informacije o tome kako se učlaniti u KBS u Zagrebu te koji su projekti u planu.

Studente je najprije pozdravila i upoznala s programom članica Upravnog odbora Valentina Grganović zatim je detaljne informacije o članstvu iznijela tajnica KBS-a u Zagrebu, Martina Kolak. O cijeloj ideji, osnivačkoj skupštini i početcima rada govorio je predsjednik Kluba Ivan Kapetanović koji je i sve prisutne pozvao da se pridruže budućim radionicama i tjednim druženjima. Naglasak je bio na budućim poznanstvima kroz tjedna druženja u prostorijama Kluba, ali i budućim projektima kao što je Večer bosanskih studenata te predstavljanje Sveučilišta u Zagrebu maturantima srednjih škola širom Bosne.

“Ugodno sam iznenađen brojem studenata koji se odazvao našem prvom događaju s obzirom da je Klub bosanskih studenata počeo s radom tek prije nekoliko tjedana. Ovo će nam dati vjetar u leđa da nastavimo s našim radom i organiziramo projekte koji će povezati naše studente iz Bosne i Posavine. Želim se zahvaliti svima na dolasku i nadam se da se vidimo u istom ili možda i većem broju na sljedećim druženjima”, kazao je za portal vitez.info Ivan Kapetanović, Predsjednik Kluba bosanskih studenata u Zagrebu.

Veliku zahvalnost Kapetanović je uputio i predsjedniku Foruma mladih udruge Prsten, Filipu Biškiću koji je svojom potporom i iskustvom mnogo pomogao u osnivanju Kluba, a koji je također pozvao sve studente iz Bosne da se uključe i bolje upoznaju s kolegama.

Za kraj, riječi podrške je uputio i predsjednik Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, Bruno Penava koji je naglasio kako će ovaj Klub mnogo pomoći u povezivanju i pružanju pomoći svim studentima koji dolaze na studij u Zagreb, ali i povezivanju sa studentima iz Hercegovine.

Nakon posljednje pozdrava i zahvale predsjednika Ivana Kapetanovića, studenti su se uputili na druženje u studentskom domu bogatiji za mnogo novih poznanstava što je i jedan od ciljeva ovog cijelog projekta.

Prethodni članakOGŠ “Jakova Gotovca” Novi Travnik svečanim koncertom proslavila 48. rođendan
Sljedeći članakBRAVOOO: Mirna Blaž osvojila prvu nagradu na natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola