VIDEO: Vlada KSB izdvojila pet milijuna KM za zdravstvene ustanove

Vlada Kantona Središnja Bosna (Vlada KSB) na današnjoj sjednici izdvojila je pet milijuna KM za zdravstvene ustanove na području te županije.

Kako je kazao županijski ministar zdravstva i socijalne politike KSB Anto Matić, značajna pomoć bit će uplaćena svim zdravstvenim ustanovama. 

“Bolnica Travnik dobit će 300.000 KM za nabavu digitalnog mamografa, Dom zdravlja Novi Travnik jednako toliko za izgradnju nove lamele, Dom zdravlja Vitez za nabavku novog sanitetskog vozila za dijalizne pacijente, mikroskopa, kao i nastavak gradnje novog dijela Doma zdravlja. Dom zdravlja Busovača dobila je sredstva za izradu projektne dokumentacije za novu zgradu doma zdravlja, kiseljački dom zdravlja također je dobio 300.000 KM kao potporu gradnji njihovog novoj zgradi”, rekao je Matić. 

Dodao je kako je stanje kad su u pitanju zdravstvene ustanove na području Središnje Bosne zadovoljavajuće te izdvojio da će uskoro biti uplaćene i redovne godišnje tranše bolnicama u Novoj Biloj i Travniku za nabavku magnetnih rezonanci. 

“Bit će im uplaćeno također po 300.000 KM za nabavku vozila i druge opreme”, rekao je ministar Matić.