VIDEO: Vitežanka Josipa Strukar najuspješnija sportašica Novog Travnika

Sportski savez Općine Novi Travnik, održao je svečanost proglašenja najboljih sportaša Novog Travnika za 2014. godinu. Najuspješnijom sportašicom proglašena je Vitežanka, Josipa Strukar, članica ŽNK “Mladost” Nević Polje, dok je titulu najuspješnijeg sportaša ponio Ivan Guzina, član Boksačkog kluba Novi Travnik. 

Josipa Strukar, rođena 1998. godine, je reprezentativka je BiH u kategoriji U-17, gdje je bila kapetanica i u U-19. U 2014. godini je s kadetkinjama ŽNK Mladost osvojila prvo mjesto u Ženskoj ligi FBiH, a sa seniorkama treće mjesto u Premier ligi BiH. Zanimljivo je napomenuti kako je Josipina sestra, Marija, članica ŽRK “5 plus Vitez”, proglašena najboljom juniorkom Općine Vitez za proteklu godinu.

Ivan Guzina je rođen 1997. godine, a član je BK Novi Travnik od 2008 godine, a trenutno je juniorski reprezentativac BiH.

Najperspektivnija mlada ekipa u ženskoj konkurenciji je kadetska ekipa ŽNK “Mladost”, a u muškoj kadetska momčad KK “Novi Travnik”.

Najperspektivnija mlada sportašica je Ana Bojanić iz ŽNK “Mladost”, a najperspektivniji mladi sportaš Amar Lugan iz Karate kluba “Orhideja”.

Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji je ŽNK “Mladost”, a najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji je NK “Novi Travnik”.

Za najuspješnijeg trenera 2014 godine izabran je trener NK Novi Travnik Boris Bilješko.

Za najboljeg sportskog radnika izabrana je članica Planinarskog društva “Medex” Jasmina Brkić i fizioterapeut ŽNK Mladost Nević polje Robert Fišić.

Najuspješnija ekipa u kategoriji sportaša sa tjelesnim oštećenjima je Klub specijalnih sportova Novi Travnik, a za najboljeg sportaša s tjelesnim oštećenjima proglašen je Davor Adžaip.