VIDEO: Vitežani najavili susret s Čelikom

Vitežani na „svom” terenu, na Kamberović Polju, čekaju uzdrmanog Čelika i uspješan niz koji su napravili pobjedama nad Širokim u prvenstvenom susretu u Zenici, sa Zvijezdom u šesnaestinu finala KUP-a BiH i neriješenim ishodom s Leotarom u Trebinju, sada žele i nastaviti. Jer, drže, unatoč nesvakidašnjim okolnostima, da se mogu kvalitetno suprostaviti Čeliku i osvojiti sva tri boda.

„Znamo što nas čeka, a znamo i što mi možemo. Bez obzira što se ovoj utakmici daju i neke druge konotacije, ukazuje se na posebnosti i specifičnosti, jer se, recimo, igra u Zenici a bodovi su potrebni i nama i Čeliku, mi ovu utakmicu doživljavamo, i tako se i pripremamo, kao i sve druge prvenstvene susrete. A neka Čelik razmišlja o okolnostima, specifičnostima…, o nama, jer psihološki uteg je na njihovim leđima”, istaknuo je trener Viteza Valentin Plavčić.

Zanimljivost ovoga susreta je i činjenica da je nekolicina aktualnih prvotimaca Viteza nosila dres i Čelika, a među njima i Hasanović i Jurčević, koji su uoči ovoga susreta bili gosti viteških novinara. „Zajedno smo, nas dvojica, s Jurićem koji će nam nedostajati zbog tri žuta kartona i Imamovićem igrali u Čeliku. Sada smo u Vitezu, emocija nema, bodovi su nam potrebni i sve ćemo učiniti da ih i osvojimo. Ja sam dijete Čelika, svojevremeno sam čak 7 puta u dresu Žepča igrao protiv Čelika, odavno sam prebolio dječje bolesti dokazivanja svom matičnom klubu i sad „ginem” za Vitez i tu se svaka priča o emocijama i dokazivanju završava”, kazao je Zeničanin u dresu Viteza, pouzdani i borbeni Hasanović.

Jurčević je iz Viteza preko Čelika krenuo u svijet profesionalnog nogometa, izborio je status mladog reprezentativca BiH, karijeru gradio u Čeliku u dva navrata, u Varteksu, Šibeniku i Širokom Brijegu, a sada je, u naponu snage, u matičnom Vitezu. Vrijeme igranja u Čeliku spada u najljepše razdoblje moje nogometne karijere, Vitez je moj rodni grad, NK Vitez je moj matični klub i sada njemu dajem sve što znam i što mogu. Tako će biti i danas, vjerujem uspješno za mene i moju momčad, a Čeliku u budućnosti želim sve najbolje, poručio je britki, gromovite desnice, Mladen Jurčević.

Treneru Plavčiću će zbog tri žuta kartona nedostajati pouzdani Goran Jurić, a za susret s Čelikom najavljuje momčad u sastavu; Perković – Jurčević, Hasanović, Imamović, Brekalo – Kapetan, Mišić – Vidović, Dedić, Šišić (Dilaver) – Smriko.

U konkurenciji za nastup protiv Čelika još su: Živković, Alić, J. Šantić, Livančić, Badrov, Kožulj, Čubrilo.

{youtube}-8t3Pfx8CS8{/youtube}

Zvonimir Čilić