VIDEO: Vanja Strukar iz Viteza pobjednica 12. POP FEST-a Kupres

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma Kupres održao se Dvanaesti festival zabavne glazbe Pop fest Kupres 2011. Ovo natjecanje mladih i neafirmiranih pjevača zabavne glazbe, događaj je,  koji već dvanaestu godinu zaokuplja veliku pažnju ne samo Kuprešaka, kojih je u subotnju večer 22. 10. bila prepuna koncertna dvorana, nego i mnogo šire javnosti u Bosni i Hercegovini. Nastupilo je 18 izvođača iz: Kupresa, Jajca, Busovače, Šujice, Novog Travnika, Viteza, Uskoplja, Glamoča, Livna i Žepča. Podijeljeno je 6 nagrada i to; prva, druga i treća nagrada žirija, nagrada žirija za scenski nastup te prva i druga nagrada publike u dvorani.

Iako je konkurencija bila vrlo jaka, kvaliteta interpretacija visoka  i  ujednačena, žiri je prvu nagradu jednoglasno dodijelio četrnaestogodišnjoj Vanji Strukar iz Viteza, koja je u maniri iskusne rokerice sjajno izvela stari hit Animalsa, House of the Rising Sun.

S drugom i trećom nagradom bilo je znatno teže no žiri se ipak odlučio da drugu nagradu dodijeli Tei Marić iz Busovače za izvedbu pjesme Oceani , dok je treću nagradu osvojio Marin Kafadar  s pjesmom Veži me za sebe.

Nagradu za scenski nastup žiri je dao Mii Raguž iz Novog Travnika, koja je vrlo ekspresivno izvela pjesmu You and I. Što se tiče glasovanja publike odlučila je vrlo mala razlika od samo dva glasa viška u korist Maje Mioč (Brad Pitt) iz Šujice koja je osvojila prvu nagradu ispred dueta Monika Đapić i Lucija Pašalić (Crni leptir), kojima je pripala druga nagrada publike.Možda je malo i rano za zbrajanje dojmova, ali se definitivno, prema reakcijama publike i gostiju, može zaključiti da je finalna večer ponudila pravi festivalski ugođaj i sjaj. U atraktivnom polusatnom show programu, publiku je na noge digla hrvatska zvijezda Kim Verson, koja je posebno popularna među mlađom publikom, pa se ovaj potez organizatora pokazao kao pun pogodak, a sama Kim i njezina menadžerska pratnja, ocijenili su festival odličnom ocjenom.

Iako s poslovično financijskim poteškoćama, organizator Hrvatski dom Kupres, uložio je dosta truda i u tehničku produkciju festivala u prvom redu kada je u pitanju kvaliteta ozvučenja, scenografija i scenska rasvjeta.  Festival je, kao i nekoliko ranijih godina, rutinski ispratila voditeljica, novinarka i producentica TV Jadran iz Splita Irena Perišić.

Organizator svim srcem čestita pobjednici  festivala Vanji Strukar kao i svim nagrađenima, ali i svim ostalim izvođačima, koji su vrlo  emotivno  i predano proživjeli ovu završnu festivalsku večer, no na žalost broj nagrada je ograničen.

{youtube}YOJ9i6zculQ{/youtube}

kupreskiradio.com/tvkiss.net