VIDEO: Prostrijeljen napadač na američko veleposlanstvo!

Foto: ReutersNapadač na američko veleposlanstvo ranjen je te prevezen u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Napadač je vehabija u dobi od 23 godine, a tijekom svog suludog napada teško je ranio jednu osobu.

Radio Sarajevo javlja kako su ranjena dva policajca te da su oba zbrinuta u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu i nisu u životnoj opasnosti.

Prema informacijama Federalne televizije, napadač se zove Mevlid Jašarević te dolazi iz Novog Pazara. Radi se o mladiću u dobi od 23 godine. Radio Sarajevo javlja da, ukoliko se radi o istoj osobi, Jašarević je pripadnik vehabijskog pokreta koji je još 30. studenog 2010. priveden u Novom Pazaru jer je zajedno s Fatmirom Muratovićem policiji bio sumnjiv tijekom posjete stranih veleposlanika tom gradu.

Prema informacijama iz pouzdanih policijskih izvora Radija Sarajevo, bila su čak tri napadača: ranjeni Mevlid Jašarević te još dvojica koji su navodno pod kontrolom.

Vjeruje se je jedan od pomagača pucao iz smjera Građevinsko-geodetske i Mašinske škole, nakon čega je pobjegao. RTRS, s druge strane, javlja da je barem jedna naoružana osoba još na slobodi i da se kreće ulicama Sarajeva.

Drama pred veleposlanstvom je trajala oko pola sata, sve dok snajperist nije “skinuo” jednog od napadača.

PAŽNJA: Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.

{youtube}YfgX7N9WDQk{/youtube}