VIDEO: Pogledajte nevjerovatne snimke Travnika i uživajte u ljepotama vezirskog grada

U produkciji Galop Digital d.o.o. nastao je kratki video uradak koji u tri minute prikazuje najznačajnije prirodne i kulturno-historijske znamenitosti grada Travnika.

Grad Travnik smješten je u središnjem djelu Bosne i od davnina je čvorište brojnih puteva, a kroz povijest je poznat kao stolno mjesto bosanskih kraljeva, a nešto kasnije osmanskih vezira.

Plava voda, srednjovjekovna tvrđava, rodna kuća Ive Andrića, Gimnazija, brojne katoličke župe te brojne džamije neke su od najznačajnijih atrakcija ovog grada koji posjetiocima može ponuditi tako mnogo.

  • U želji da grad Travnik predstavimo u što boljem i ljepšem svjetlu, a uzimajući u obzir brojne znamenitosti kojima raspolaže, odlučili smo kreirati kratki video uradak koji je prema našem mišljenju sveobuhvatan, uvjereni smo da će dinamične i atraktivne scene maksimalno držati pažnju svakog gledaoca, kazali su autori ovoga uratka.

Kadrovi nedavno restaurirane Šarene džamije, jedne od najočuvanijih sahat kula u našoj zemlji, tvrđave koja plijeni ljepotom i Plave vode koja je priča za sebe i najposjećenija lokacija u vezirskom gradu nikoga neće ostaviti ravnodušnim.