VIDEO: Navijači Zrinjskog dočekani ratnim zastavama i šovinističkim i sramnim uvredama

Da šovinizam nije boljka koja se njeguje samo na prostorima Bosne i Hercegovine ili zemljama okruženja, ai da ga u najvećoj mjeri njeguju osobe koje imaju porijeklo iz zemalja ex-Juge moglo se primjetiti i pred utakmicu u kojoj je Zrinjski gostovao kod ekipe Malmoa u Švedskoj.

Naime, grupica od 20-ak osoba, navijača ili čega već, dočekali su navijače iz Mostara, popularne Ultrase, ratnim zastavama tzv. Armije BiH i s brojnim uvredama. Neke od uvreda su bile “ustaške pi*ke”, “je**mo vam mater ustašku”, a bilo je i onih sa željom da svi izginu u povratku kući. Naravno, vrlo jasno se može razaznati kako osobe korijene vuku iz “naših krajeva”, s obzirom na govor, a i zastave. Također, nema dileme kako su uvrede bile na nacionalnoj osnovi i izrazito šovinističke. A, vjerujemo da ćemo se složiti, šovinizam u BH, ali i van nje je šovinizam.

Prema našim izvorima mogući sukob je spriječila brojna policija, koja se nalazila na ulicama ovoa švedskog grada. Kratki video, koji donosimo nastavku teksta, prenijela je Facebook stranica Balkanski navijači.

S obzirom kako smo pisali i o nemilim scenama iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja od prije neki dan, tako smo odlučili i ovoj situaciji posvetiti nekoliko rečenica. Radni naslov bi mogao biti: “Budala i kamenja nikad neće nestati 2”.

Na koncu, ako koga zanima, Zrinjski je poražen 3:0, a Sarajevo 1:2. Vjerojatno diljem BiH, očito i Europe, neki slave zbog poraza jednih, neki drugih, a mi možemo samo zaključiti tekst s poznatom izrekom: “Bože svega, a pameti najviše!”.