VIDEO: Medvjedica napala stado ovaca u BiH, pogledajte snimku

Foto: Ilustracija

Na društvenim mrežama se danas pojavio snimak napada medvjedice na stado ovaca u vlašičkom naselju Mudrike. Tom prilikom, medvjedica je napala ovcu i ubila je. Srećom, nije napala nikoga od mještana, te su je u strahu pokušavali na sve načine otjerati. Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je Enes Ibrak, predsjednik Lovačkog društva Srednjobosanske županije.  “Medvjedica je sa dva mladunca došla u naselje Mudrike te ubila jednu ovcu. Na svu sreću, nije napala mještane”, izjavio je Ibrak.

Prema njegovim riječima, medvjedica je naviknula na ljude i nije se mnogo uznemirila nakon što su je mještani pokušali otjerati. “Medvjedica je dan ranije bila u jednom selu koji se nalazi tu u blizini. S obzirom da na tom području nije našla ništa zanimljivo, došla je u selo Mudrike.

Naviknula je na ljude i zbog toga ju je teško otjerati s tog područja”, rekao je predsjednik Lovačkog društva SBŽ. S obzirom da je na snimci napisano da je u tijeku hajka na medvjedicu, to znači da se otjera s tog lokaliteta, nipošto se ne smije ubiti. “Sezona je parenja i zakonski je zabranjeno ubijati medvjede”, dodao je Ibrak. Iz MUP-a SBŽ kažu kako nemaju službeni zapisnik ovog slučaja. “Nemamo službeni zapisnik, niti nam je bilo što prijavljeno”, kratko su rekli iz MUP-a SBŽ.

VIDEO možete pogledati OVDJE

Prethodni članakFOTO: Pogledajte idejno rješenje filijalne crkve sv. Tome Apostola u Topali kod Viteza
Sljedeći članakAustrija: Život postaje sve skuplji