VIDEO: Incident na sastanku lidera političkih stranaka u Sarajevu – Verbalno napadnut Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, doživio je tijekom četvrtka, 15. rujna, neugodnost prilikom izlaska iz zgrade sjedišta SDP BiH. Jedan nepoznati građanin, koji se ubacio među novinare dok su uzimali izjavu od Dodika, dobacio mu je da je Republika Srpska “takozvana”.

Dodik se nije dao isprovocirati, a osiguranje je udaljilo ovog čovjeka. Organizator sastanka je bio SDP, koji je prema pisanju Nezavisnih novina i najodgovorniji za incident.

Postavlja se pitanje kako je “nepoznati građanin” mogao da uđe među novinare pored brojnog osiguranja ispred i u zgradi gdje je održan sastanak šest lidera, te da li je ovo bio scenarij “domaćina” da bude isprovociran Dodik.

Na pitanje novinara kako se osjeća nakon ovog incidenta, Dodik je rekao da su sve i sami vidjeli.

“Ovo se ne bi moglo desiti u Banjaluci bilo kojem političaru. On omalovažava Republiku i pokušava da isprovocira. Da li mislite da je ovo u redu, da ja dođem u Sarajevo i da me netko maltretira? Da zove RS ‘takozvanom’? Nije takozvana. Ona je Republika, mi je volimo i živimo za nju. Ja imam čak i razumijevanja da je on ne voli, ali ne može meni doći ovdje i to govoriti”, kazao je Dodik.

{youtube}vtiuTFus-OM{/youtube}