VIDEO: Donjim Putićevom začulo se zvono s novog zvonika kao znak mira i dobra

Zvonik filijalne crkve u Donjem Putićevu, za vrijeme rata teško je oštećen, a kasnije, točnije jedne ožujske noći 1997. godine, dvije godine nakon Daytonskog sklapanja mira, miniran i srušen.

Na samom početku proljeća, točnije 20. ožujka 2015. godine ponovo je zazvonilo zvono na zvoniku crkve Uskrsnuća Gospodnjeg u Putićevu. Novo zvono zvonit će tonom „La“ i pozivat će katoličke vjernike iz Putićeva na molitvu Anđeo Gospodnji kao i na nedjeljnju svetu misu.

Župnik župe Dolac, fra Zoran Livančić, zahvalio je nazočnim vjernicima za pruženu pomoć, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se novo zvono ponovno podiže sa zvonikom, kao znak mira i dobra za sve vjernike koje će svakodnevno pozivati na molitvu Anđeo Gospodnji.

„Neka novo zvono sa zvonikom bude znak Uskrsnuća i vjere u Boga, koji sve obnavlja u čovjeku i prirodi. Novo zvono je najljepša Uskrsna čestitka svim vjernicima“, kazao je župnik Livančić.

Župa Dolac, kojoj pripada filijalna crkva u Putićevu, ovaj događaj podizanja novog zvonika sa novim zvonom zabilježit će u svojoj kronici kao značajan dan svoje novije povijesti, nakon svih ratnih stradanja.

Konačno dovršenje izgradnje zvonika, kao i prigodni program blagoslova zvonika predviđen je za 12. srpnja 2015. godine, kada će se proslaviti i trideseta godišnjica crkve u Putićevu.

„Veliko hvala fra Zoranu Livančiću, našem župniku župe Dolac koji je zaslužan da se ponovno izgradio novi zvonik na istom mjestu gdje je nekada bio stari srušeni zvonik“, kazali su okupljeni vjernici.

Zvono je proizvedeno u talijanskoj ljevaonici zvona „De Poli“, a postavila ga je tvrtka „Grivi“ u suradnji s domaćom tvrtkom „Građevinar“.