VIDEO: Danas se u BiH održavaju Opći izbori          

Biračka mjesta su otvorena u 07:00 sati, a sa radom su počela i 352 mobilna tima.

Pojedina biračka mjesta u BiH nisu otvorena tačno u 07:00 sati. Razlozi su uobičajeni kao i na ranije održanim izborima: nisu na vrijeme izvršene pripreme za otvaranje biračkog mjesta, nedolazak ili kašnjenje članova biračkog odbora i slično.

Kašnjenja u otvaranju biračkog mjesta su bila u prosjeku od  15 do 30 min

Odziv birača do 11.00 sati saopćit ćemo na press konferenciji u 12:00 sati

Prvi put u našoj povijesti, na dan održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini, u nedjelju, 2. listopada, bit će aktiviran TV kanal Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine „Opći izbori 2022.“ putem kojeg će sve aktivnosti Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine biti emitirane u realnom vremenu.

Cjelodnevni program počinje 02.10.2022. od 07:00 sati, a završava ponoćnom press konferencijom Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

U programu ćete moći pratiti sve aktivnosti Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, od otvaranja biračkih mjesta, preko press konferencija, sjednica, izravnih prijenosa, priopćenja i statističkih podataka vezanih uz rad Središnjeg izbornog povjerenstva.

Dio programa obuhvatit će i edukativne sadržaje o tome kako glasovati i kako provjeriti gdje se nalazi vaše biračko mjesto.

Središnje izborno povjerenstvo BiH na ovaj način želi na digitalan, transparentan i prije svega pristupačan način prikazati sve aktivnosti tijekom izbornog dana, uz informacije dostupne u realnom vremenu putem službenog YouTube kanala Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.