VIDEO: Čović – Marinko Čavara će biti novi predsjednik Federacije BiH

Ne vidim gdje je tu kompromis, kazao je Čović komentirajući jučerašnji “apel” točnije zahtjev američke ambasade i njihovih satelita iz EU u kojemu od Budimira traže imenovanje nove Vlade a od nove parlamentarne većine zadržavanje Budimira na mjestu predsjednika Federacije čime bi taj nelegalni politički i moralni kepec koji šljaka kao najamni radnik u hladnom pogonu bošnjačkog nacionalizma dobio kakvu takvu legalnost.

Čović je kazao da je jasno tko čini parlamentarnu većinu, da se tu radi o 4 stranke, i da Budimir ne pripada niti jednoj od tih četiriju stranaka. Mjesto predsjednika FBIH pripada HDZ-u BIH. To je jasno, kazao je rezolutno Čović odbivši pritiske međunarodne zajednice da zadrže svog sugovornika sa američkih doručaka Budimira na čelnom mjestu Federacije. Drugim rječima, Čović je jasno poručio da HDZBIH ne zanima ulazak u Vladu Federacije u kojoj bi u obliku Budimira, ostao recidiv državnog udara na Ustav FBiH za koji je , barem je to danas jasno, najodgovornija međunarodna zajednica.

Znali smo da oni neće povući svoju odluku o suspenziji odluka institucija BIH, ali bilo bi lijepo od njih, kada su već uprskali stvar, da se dalje ne miješaju, rekao je Čović.

Ovo je prvi put, nakon godina mlake i nemušte hrvatske politike, da jedan hrvatski lider šalje jasno NE, međunarodnim kontrolorima kaosa u ovoj zemlji, poruku u kojoj se jasno kaže kako vlast u ovoj zemlji pripada narodu i proizlazi iz volje naroda a ne iz volje trećerazrednih američkih diplomata, koji su nakon propalih karijera po Kongu i Afganistanu poslani kao isluženi kadar u zemlju koju Washington očito trpa u isti rang sa tim propalim američkim pokušajima od država.

Drugim rječima međunarodnoj zajednici je prebačena loptica: Imali ste nakon Alijanse, još jedan pokušaj pravljenja vlasti bez Hrvata, i dobili ste kaos. Želite li još dvije godine kaosa?

{youtube}_4zxkJmXzwU{/youtube}