VIDEO: Bodovi pripali boljem Željezničaru

Vitežani su i šesti put zaredom pognute glave napustili teren, a ovaj put ih je do nogu potukao daleko bolji Željezničar. Po hladnom i kišovitom vremenu navijači Viteza već su u prvoj minuti doživjeli hladan tuš, nakon što je smušena obrana domačina dozvolila napadačima Željezničara da preko Memije, ni krivi ni dužni, dođu u vodstvo.

Vitežani su opasno zaprijetili u 7. minuti kada je Miloš snažno šutirao u blok obrane Željezničara, lopta se odbila i došla do dobro postavljenog Basare, on je snažno šutirao a sigurni Antolović loptu izbacio u korner.

U 20. minuti Vitežani su signalizirali zaleđe napadača Bajića, suci nisu reagirali, a krajnjim naporom Škorić je loptu izbio u korner. A upravo taj korner bio je koban za Vitez jer je ubačenu loptu od Đemlića Beganović ubacio u mrežu nemočnog Škorića za vodstvo od 0 : 2.

Samo malo kasnije u 22. minuti Basara se našao u vrlo dobroj situaciji, snažno je šutirao a Antolović još bolje obranio.
Vitez je i dalje žestoko napadao i njihovo htijenje i požrtvovnost nagrađeni su u 29. minuti. Basara je ubacio iz slobodnog udarca s 30 metara s lijeve strane a u snažnom skoku najviši je bio Kapetan i glavom je neobranjivo zabio za 1 : 2. Domaća je momčad tada krenula još jače i agresivnije, tražili su poravnanje, u tomu nisu uspijevali nego su kažnjeni još jedanput u 37. minuti kada je mladi Bajić pored smušene obrane Viteza povisio vodstvo svoje momčadi na 1 : 3.

U drugom poluvremenu Vitez je krenuo na sve ili ništa, prvih petnaestak minuta bili su nadmočniji, igrali su borbeno i požrtvovno, ali bez konkretnog učinka. Najbolju priliku za smanjenje vodstva Željezničara imali su u 62. minuti. Vidović i Kapetan su lijepo kombinirali, uposlen je Basara koji je iz vrlo dobre prilike šutirao u dobro postavljjeni blok igrača Željezničara. U prilikama su bili Vitežani preko Kapetana u 65. a Sarajlije preko Kokota u 69. minuti. U obje situacije svoje mreže spašavali su Antolović i Škorić.

Sve do kraja susreta igralo se žustro borbeno, Vitežani su maksimalnim angažmanom pokušavali spasiti što se spasiti dade, u tomu nisu uspjeli a točku na “i” u sudačkoj nadoknadi stavio je Bajić svojim drugim golom za konačnih 1 : 4.

VITEZ Gradski stadion. Gledatelja 800. Sudac: Muamer Bureković (Zenica) 8.

Pomočnici: Davor Beljo (Mostar) i Dario Tapčević (Laktaši. Četrvrti sudac: Dalibor Drašković (Istočno Sarajevo). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina).
Strijelci: 0 : 1 Memija (1.), 0 : 2 Beganović (21.), 1 : 2 Kapetan (29.), 1 : 3 Bajić (37.), 1 : 4 Bajić (9o. + 2).

VITEZ Škoroć 8, Jurić 6, Livaja 6,5, Miloš 6, Jusufbašić 5,5 (od 56. Vidović 6), Barišić 5,5 (od 76. Pinjuh -), Branković 5,5 (od 46. Alić 5,5), Kapetan 6,5, Basara 6, Smriko 5,5, Pezo 6,5.
Trener: Ante Miše

ŽELJEZNIČAR: Antolović 8, Kvesić 7, Kosorić 7, Memija 7,5, Bajić 8, Đelmić 8 (od 85. Čolić -), Hadžiahmetović 7,5 (od 75. D. Sadiković -), Zeljković 7,5, Kokot 7,5 (od 86. Turković -), Beganović 7,5, Hasanović 7.

Trener: Milomir Odović

Žuti kartoni: Jurić, Pezo, Miloš (Vitez).
Igračutakmice: Riad Bajić.

VITEZ – ŽELJEZNIČAR 1 : 4