VIDEO/AUDIO: Emotivna i nadahnuta propovijed fra Velimira Bavrke na posljednjem ispraćaju Pere Gudelja

Na mjesnom groblju u Gornjoj Večeriskoj kod Viteza u subotu je, 28. studenog 2020. godine, održan posljednji ispraćaj Pere Gudelja, jednog od najvećih i najuspješnijih poduzetnika u BiH, ali i zemalja okruženja.

Peru Gudelja su na posljednji počinak ispratili članovi obitelji, prijatelji, poslovni suradnici i partneri, prijatelji, znani i neznani. Viteški župnik, fra Velimir Bavrka vrlo je nadahnuto govorio o Peri Gudelju i njegovom životu

„Ovih dana na sve strane slušamo tužne tonove zbog privremenog rastanka s našim bratom Perom. Ipak, možemo biti ponosni što smo bili dio njegovih dana, njegovih godina, kao i on naših”, kazao je u uvodnom dijelu prigodne propovijedi, viteški župnik fra Velimir Bavrka.

In memoriam: Filmska priča o životu i poslovnom uspjehu Pere Gudelja

Pero Gudelj često je razgovarao sa fra Velimirom o svim, pa i o onim najosjetljivijim temama.

“Dok listamo knjigu Perina zemaljskog života, nailazimo na razna poglavlja. Prvo od njih je Gornja Večeriska, i Perin život sa svojim roditeljima u njoj. Drugo poglasvlje Perina života bila je harmonika, bila je pjesma i zbilja, to ga je obilježilo. I sam je u jednoj svojoj pjesmi rekao, znakovito, kada ne bude više mene, sjetite se moga lika, u sjećanju neka žive Pera, FIS i harmonika. Treće poglavlje njegova života, gdje sam ga i najviše upoznao, bio je FIS. Njegova ljubav, njegova muza. Mislim da je Pero lijegao i budio se s FIS-om, vizionarski je vidio potencijal koji naš viteški pravac daje te se upustio u avanturu koja ga je dovela do toga da je postao najveći gospodarstvenik u regiji. Četvrto poglavlje Perina života bio je Vlašić, gdje je Pero, osim što je gradio i stvarao, tražio mir u prirodi. Peto poglavlje Perina života bili su ljudi, prijatelji, suradnici koji su ga poznavali u raznim okolnostima. Perin život bit će spomen ljudima koje je pomogao, a njih ima jako puno. I, konačno, šesta stavka bila su njegova djeca. Volio je svoju djecu, Mariju, Andriju, Tamaru i Francisku i nadao se da će ono što je napravio oni nastaviti graditi”, kazao je između ostalog u vrlo nadahnutoj i prigodnoj propovijedi fra Velimir Bavrka.

Viteški župnik, u jednom je trenutku kazao nešto što vjerojatno misli svatko onaj tko je poznavao Peru Gudelja: “Ono što se Peri nikada nije moglo obescijeniti jest činjenica koja je, mislim duboko srasla i ima korjene u srcima ljudi, a to je da je Pero bio naš. Pero je bio naš, čovjek iz naroda. Mogao je biti s velikima, ali je, čini mi se, stalno birao biti s malima.”.

Kompletnu propovijed pogledajte u videu koji vam donosimo.

Uvod u misu fra Velimira Bavrke na posljednjem ispraćaju Pere Gudelja
Propovijed fra Velimira Bavrke na posljednjem ispraćaju Pere Gudelja
Prethodni članakTjedan psihologije u Kantonu Središnja Bosna
Sljedeći članakPriča o Zadranki Snježani Köpruner, uspješnoj poduzetnici, koja obnavlja rodnu kuću Ive Andrića